Twitter sesli mesaj ile bağlantıları artırmayı hedefliyor

Twitter sesli mesaj ile bağlantıları artırmayı hedefliyor

Twitter, Hindistan’da iOS ve Android‘de sesli doğrudan mesajlar için destek sunduğunu duyurdu. 

Böylelikle Hindistan sesli mesaj özelliğinin yürürlüğe sokulduğu üçüncü ülke olurken, firma aşamalı olarak özelliğin kullanıma sunulacağını açıkladı.

Brezilya ve Japonya’nın ardından sesli mesaj özelliği Hindistan’da da kullanıma sunuldu. İlk olarak geçtiğimiz yıl tanıtılan özellikle ilgili konuşan Twitter’ın Hindistan genel müdürü Manish Maheswari, yaptığı açıklamada “Sesli mesajların insanlara kendilerini ifade etmeleri için yeni bir yol vermesini ve birinin sesini duyarak oluşacak nüanslar, duygular ve empatiler ile bağlantı kurmaya yardımcı olmasını hedefliyoruz” dedi.

Öte yandan Twitter, özelliğin nasıl çalıştığını gösteren bir video yayınladı. Videoya göre kullanıcılar mesaj kutusunun sağındaki küçük bir simgeyi kullanarak kayda başlayabilecek ve maksimum 140 saniye ile sınırlandırılan mesajlarını kaydedecek. Bunun yanında mesajlarını göndermeden önce gözden geçirmek gibi seçenekler de kullanıcılara sunulacak. Buna benzer bir başka özellik de sesli tweet atmaya yönelikti. Webden kullanılamayan özellik ile kullanıcılar kaydettikleri ses kayıtlarını tweet olarak paylaşabiliyordu.

Twitter’ın ses konusundaki hırsı, erişilebilirlik seçeneklerinin olmaması nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Şirket buna yanıt olarak ise yeni ekipler kurarak 2021’de tüm platformlardaki ses ve videolara otomatik altyazı ekleyeceğini de belirtti. Sesli mesaj gibi benzer özelliklerin Messenger, Instagram ve WhatsApp uygulamalarında mevcut olduğu düşünüldüğünde, Twitter’ın geç bile kaldığı gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.