Twitter Spaces güncellendi!

Twitter Spaces güncellendi!

Twitter kullanıcılarına sesli sohbet odası oluşturma imkanı sağlayan Spaces özelliği için işlevsellik odaklı güncelleme yayınlandı.

Twitter, sesli sohbet özellikli iletişim uygulaması Clubhouse’a alternatif olarak geliştirdiği Spaces platformunu güncelledi. Mayıs ayında resmi olarak kullanıma açılan özellik, Twitter’ı sıradan metin tabanlı bir sosyal ağ olmaktan çıkararak kullanıcıların birbirleriyle odalarda görüşme gerçekleştirmelerine izin veriyor. Oda oluşturmak isteyenlerden en az 600 takipçi şartı isteniyor.

Son yayınlanan güncellemeyle birlikte Spaces platformunun kullanımı iyileşti. Oluşturulan odayı arkadaşlarıyla paylaşmak isteyenlerin işini kolaylaştıran yeni sürüm, kontrollerin yerini de değiştirdi.

twitter-spaces-guncellendi-iste-yenilikler-1.jpg

Twitter Spaces yeni sürümde neler getiriyor?

Yeni güncellemeyle, sesli sohbet odalarına “tweet oluştur” butonu eklendi. Ekranın sağ alt köşesine konumlandırılan düğme, açılan odanın tek tuşla paylaşılmasına imkan veriyor. Kullanıcılar mevcut görüşmeden ayrılmaksızın Spaces bağlantısını kolaylıkla tweet olarak paylaşabiliyor ve arkadaşlarını davet edebiliyorlar. Bu önceden de mümkündü, ancak birkaç işlemle uğraştırıyordu.

Twitter yeni sürümle alakalı yaptığı açıklamada, misafir yönetiminin de iyileştirildiğini duyurdu. Artık konuşmacılar ile söz hakkı talebinde bulunanlar birbirlerinden ayrılacaklar. Odayı oluşturan kişi böylece her iki grubu da birbirinden ayırt etmekte zorluk çekmeyecek. Moderatör kontrolleri Spaces’ın üst kısmına taşınarak daha erişilebilir hale getirilirken; bazı hataların da giderildiği belirtildi.

Spaces için geliştirilen yeni özelliklere erişmek için iPhone’unuzdan App Store’a girip Twitter uygulamasını güncellemeniz yeterli. Ek bir şey yapmanıza gerek kalmadan değişiklikler telefonunuzda aktif hale gelecektir.

Spaces nasıl kullanılır?

– Twitter’ı açın. Sağ alt köşedeki Oluştur (+) düğmesine dokunun ve Spaces’ı seçin.

– Oluşturacağınız sesli sohbet oturumu için isim belirleyin. Ardından “Sohbet odanı başlat” butonuna tıklayın.

– Bir sonraki aşamada, başlatacağınız odayla alakalı birkaç cümlelik açıklama yazın.

Alttaki ekranda; mikrofonu açma/kapatma, emoji, menü, paylaşım ve tüm katılımcıları görebilmenizi sağlayan özel bir üye düğmesi bulunuyor. İhtiyaç duyduğunuz düğmeyi kullanarak sohbet odanızı özelleştirebilirsiniz. Odadaki konuşmacıların ve katılımcıların yanı sıra bekleyen istekleri de bu ekrandan görebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.