Twitter Spaces kullanıma sunuldu

Twitter Spaces kullanıma sunuldu

Son dönemin en popüler uygulaması haline gelen Clubhouse insanların sadece sesli sohbet edebilmesini sağlıyor. 

Temelde çok basit görünen bu uygulama özellikle salgının da etkisiyle oldukça popülerlik kazanınca, rakipleri kolları sıvadı. Bu kapsamda uzun süredir geliştirme aşamasında olan ve sadece kısıtlı bir kitle tarafından test edilen Twitter Spaces ülkemizde kullanılmaya başlandı.

Twitter Spaces şu anda Clubhouse ile aynı kritere sahip: iOS. Herhangi bir yayın açmak veya yayına katılmak için iPhone veya iPad kullanıyor olmanız gerekiyor. Ancak Twitter’ın Android cihaz kullanan devasa bir kitlesini göz önünde bulundurarak kısa sürede her iki platform ile uyumlu olacağını söyleyebiliriz.

Spaces yayını başlatmak için Twitter uygulamasına giriş yaptıktan sonra Tweet butonuna basılı tutmanız ve daha sonra yan tarafta yer alan Spaces seçeneğine tıklamanız yeterli. Ancak bu özellik kademeli bir şekilde yayıldığı için sizin bu seçeneği şu anda göremiyor olma ihtimaliniz oldukça yüksek.

Clubhouse ile benzer şekilde konuşmaya katılacak kişileri belirleyebiliyorsunuz. Özetlemek gerekirse: Clubhouse’ın Twitter ile bütünleşmiş hali olarak karşımıza çıkan Spaces özelliğinin başarılı olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.