Twitter Spaces'e yeni özellik

Twitter Spaces'e yeni özellik

Twitter Spaces yeni özelliğiyle daha fazla kişiye hitap etmek istiyor

Davetiyeyle girilen ve ilk başta iOS platformlarında kullanılan sesli sohbet uygulaması; Clubhouse’un revaçta olması diğer sosyal medya devlerinin dikkatini çekmişti. Birçok platform bu özelliğini sunarken; Twitter da Spaces adıyla kullanıcılarının karşısına çıktı.

Geçtiğimiz aylarda Twitter, Destek sayfasından yayınladığı açıklamada “Spaces tüm Android ve iOS kullanıcılarına sunulmaya başlandı” bilgisini paylaştı. Bugün ise Spaces yeni bir özelliğe kavuşuyor.

Twitter Spaces’e katılmak için artık hesap gerekmiyor

Spaces ile daha fazla kullanıcıya ulaşmak isteyen Twitter, sohbete katılabilmek için hesap şartını ortadan kaldırdı. Artık toplantı sahipleri ve dinleyiciler bir Spaces yayınına ait; katılım bağlantısını gönderebilir ve hesabı olmayanlar oturum açmak zorunda kalmadan sohbete web üzerinden katılabilir.

Twitter, Spaces hesabında paylaştığı tweette: “Twitter kullanmayan arkadaşın var mı? Bu garip ama artık Spaces’lara doğrudan bağlantılar paylaşabilirsiniz ve arkadaşlarınız oturum açmadan web üzerinden dinleyebilirler.” ifadelerine yer verdi.

117308785-gettyimages-1196063843.jpg

Twitter’in bir diğer yeniliği ise, kullanıcılar canlı yayınlara katılamadığı zaman ya da tekrar dinlemek istediğinde; şu anlık iOS’te bulunan kaydetme özelliği oldu. Toplantı sahipleri oturumlarını kaydederek, 30 gün boyunca sohbetin tekrar dinlenmesini ve paylaşımını sağlayabilecek.

Twitter Spaces’de nasıl oda açılır?

Twitter’ın yeni hizmeti Spaces, uygulamayı Türkçe olarak kullananlar için Sohbet Odası adıyla kullanıma sunuldu. Sohbet Odası oluşturmak için yapmanız gereken uygulamayı iOS ve Android cihazınızla açtıktan sonra, sağ alt köşede yer alan Tweet Ekle butonuna basılı tutmak ve mor renkli Sohbet Odası logosuna tıklamak olacak. Bu aşamada odanıza bir isim verdikten sonra Tweet ile paylaş butonuna tıklayabilir ve sohbete başlayabilirsiniz.

Twitter yayın yapanlara düzenli para ödeyecek

Twitter geçtiğimiz günlerde Twitter Spaces Spark Program ismini verdiği bir destek fonu duyurdu. Spaces platformu üzerinden düzenli yayın yapanlara aylık olarak ödeme yapacağını belirtti. Programa katılmak için istenen şartları ise şöyle sıraladı:

  • 18 yaş üzeri olmak
  • 5.000 ‘aktif takipçiye’ sahip olmak
  • ABD’de ikamet ediyor olmak
  • Haftada en az iki Spaces yayını yapıyor olmak

Programa uygun görülenler 2.500 dolarlık desteğe ek olarak her ay 500 dolar Twitter’da reklam kredisi alacak. Bu fon henüz Türkiye’de aktif değil. Ancak ilerleyen dönemlerde ABD dışına çıkmasıyla beraber ülkemize de sıçrayabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.