Twitter terörist hesapları kapattı

Twitter terörist hesapları kapattı

Twitter yaptığı açıklama ile 2015-2017 yılları arasında terörü öven ya da propagandasını yapan 1 milyon 143 bin hesabı kapattığını açıkladı.

Sosyal ağlar çeşitli şekillerde ve amaçlarda kullanılabiliyor. Bunlardan birisi de yasadışı faaliyetlerin duyurulması ve propagandasının yapılması. Bu alanda her sosyal ağın kendine has kural ve önlemleri bulunuyor. Bu konuda adım atan Twitter 2 yılda 1 milyon 143 bin hesabı terör propagandası ya da övgüsü yaptığı gerekçesiyle kapattığını açıkladı.

 Sosyal ağın düzenli olarak yayınladığı Twitter Şeffaflık Raporu'nda 1 Temmuz 2017-31 Aralık 2018 tarihleri arasında 1 milyon 143 bin hesabın kapatıldığı belirtildi. Raporda, kullanıcıların herhangi bir Twitter mesajını göndermesinin ardından hesapların yüzde 74'ünün askıya alındığını belirtildi. Twitter, terörizim ve aşırıcılığın tanıtımını engellemek için uzun süredir çalışma yaptığı da kaydedildi.

Twitter devlet ya da ilgili birimlerden gelen hesap kaldırma, mesaj engelleme, hesapları dondurma gibi taleplerle ilgili hazırladığı şeffaflık raporunu uzun bir süredir düzenli olarak yayınlıyor. Raporda ülke bazında gelen talepler farklı kategoriler halinde görülebiliyor. Raporla ilgili bilgileri ve detayları resmi internet sitesinden siz de okuyabilirsiniz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.