Twitter, toplu tweetlemeyi yasaklıyor

Twitter, toplu tweetlemeyi yasaklıyor

Twitter'ın spam bot sorunu yeni değil, ancak binlerce Rus troll hesabının platformu 2016 Başkanlık seçimlerini etkilemek için kullandığı öğrenilmişti.

Twitter ise bot'ların yalan haber yaymak için kullandıkları yöntemleri engelleyecek bir özelliği devreye soktu.

Twitter, otomatik eylemler ile mücadele etmek ve "tweetdeckers" ın sosyal ağa sızmasını zorlaştırmak için yeni değişikliklerinin açıkladı. 23 Mart 2018'den itibaren Twitter, toplu tweetlemeyi önleyebilecek veya ilişkili uygulamaları ve hesapların askıya alabilecek. Yapılan yenilikle ilgili "Twitter üzerinde konuşulan önemli konuları hedef alan zararlı faaliyetleri engellemek için önemli bir adım" denildi.

Twitter, her zaman anti-spam kurallarına sahipti. Ancak yeni yönergeleri, web sitesinde nelerin olup olmadığını ve nelere izin verilip verilmediğini açıklığa kavuşturacak. Bu yönergelere göre, uygulamalar, bir kullanıcının aynı içeriği tweet etmesine veya önemli ölçüde benzer bir hesaba izin vermeyecek. Buna ek olarak, bir postu beğenmek veya tekrarlamak, kullanıcıyı aynı anda takip etmek için kişilerin birkaç hesap kullanmasına da izin verilmeyecek.

Twitter, virüs bulaşmasını önlemek için, aynı içeriği birden çok hesapta belirli bir hashtag ile göndermek için kullanılabilecek uygulamaları yasaklayacak. Kullanıcıların dikkat çeken bir konunun birden fazla güncellemesini, ön plana çıkarmak amacıyla da göndermelerine izin vermeyecek.

Platform, yeni yönergeyi yansıtmak ve kurallarını uygulamada ciddi olduğunu göstermek için Tweetdeck'i güncelleyecek. Tweetdeck kullanıcıları artık aynı anda birden fazla hesaptan tweet atamayacak, retweet yapamayacak, ancak beğenebilir veya takip edebilirler. 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.