Twitter veri sızıntıları için uyarıyor!

Twitter veri sızıntıları için uyarıyor!

Geçtiğimiz günlerde Facebook’ta 6.8 milyon kullanıcının telefon galerisindeki fotoğraflara erişim sağlanmıştı. Bu hatanın ardından da Twitter veri sızıntıları ile gündemde!

Twitter geliştiricileri uzun süredir sistemdeki açıklar üzerinde çalışıyordu. Ardından yazılımsal bir açık olduğunu ve bu açık yüzünden bir veri sızıntısı olduğunun farkına vardılar. Bu olayın ardından Twitter, veri sızdırılan veya böyle bir girişimde bulunulan tüm potansiyel hesapların kullanıcılarına destek formları göndererek uyardı ve uyarmaya devam ediyor.

Twitter, bu özel destek formlarının genellikle Çin ve Suudi Arabistan’da bulunan bireysel IP adreslerinden gelen kullanıcıların olduğunu bildirdi. Diğer bölgeler için de veri sızıntıları araştırılmaya devam ediyor.

Google’ın mailleri çaldırması, Facebook kullanıcılarının fotoğraflarına erişim sağlanması gibi bunlara benzer birçok olay, kullanıcıları sosyal medyaya karşı güvensizleştirdi.

Twitter, verileri çalınan kullanıcıların hatasını çözdükten sonra, “Sizin tarafınızdan herhangi bir işlem yapılmasına gerek kalmadı ve sorunu çözdük. Teşekkür ederiz.” mesajıyla bildirim gönderiyor.Açıkçası şunu da söylemek gerekirse Twitter’dan veri sızdırılması diğerlerinden daha masum kalıyor. Çünkü sadece gizli seçenekle kullandığınız telefon numaranız veya mail adresinizi görüntüleyebildikleri bir açık oluştuğu farkedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.