Twitter yeni sohbet özelliği geliyor!

Twitter yeni sohbet özelliği geliyor!

Hatırlarsanız, Twitter yakın zaman içerisinde yapmış olduğu açıklama ile birlikte yeni özellikler üzerinde çalıştığını ve bu özellikleri test etmeye başlayacağını duyurmuştu.

Bugün ise CES 2019’da Engadget‘e bir röportajda bulunan Twitter, yeni özelliklerini çok yakın bir zaman içerisinde bir grup kullanıcı tarafından test edileceğini müjdeledi.

Kullanıcıların birbiri ile olan etkileşimini daha üst seviyeye çıkartacak olan Twitter, kullanıcıların çevrimçi olduğunu gösteren varlık işaretlerini de yakın zaman içerisinde uygulamaya dahil edeceğini de duyurdu.

basliksiz-2-013.jpg

Bunun haricinde sohbet başlatıcı adını verilen yeni bir sohbet özelliğini de kullanıma sunacak olan popüler sosyal medya devi, bu özelliği ile birlikte kullanıcıların birbiri olan etkileşimini artırmayı hedefliyor.

Sohbet başlatıcı özelliğinden kısaca bahsedecek olursak, bu özellik ile birlikte kullanıcılar atmış olduğu tweetlerle diğer kullanıcılarla sohbet başlatabilecekler. Ayrıca özel bir filtreleme sistemi üzerinde de çalışan sosyal medya devi, sosyal zorbalığın da önüne geçmeyi hedefliyor. Artık, Twitter üzerinden atılan nefret, aşağılayıcı ve taciz içeren tweetler bu sistem sayesinde rahatlıkla engellenebilecek.

twitter-yeni-sohbet-ozellikleri-shiftdelete-768x671.jpg

Kullanıcıların birbirleri ile olan etkileşimin daha sağlık olduğu dostane bir ortam yaratmak için ince eleyip sık dokuyan sosyal medya platformu, ayrıca test sürecini global olarak yapacağını da müjdeledi.

İsteyen herkesin test süreci için belirli programlara kayıt olabileceğini müjdeleyen yetkililer, ne yazık ki bu programa yaklaşık olarak 1000 ila 2000 kişinin katılabileceğini de özellikle belirttiler.  Ayrıca kullanıcılardan gelen geri bildirimlere de önem verdiklerini belirten yetkililer, daha kaliteli bir sosyal medya deneyimi sunmayı hedeflediklerini de vurguladılar. 

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.