Twitter'a 'linç' engelleyecek özellik geliyor

Twitter'a 'linç' engelleyecek özellik geliyor

Twitter, kullanıcılar için önem arz edecek yeni bir özelliği test etmeye başladı. Bu özellik, Twitter'daki "bahsetme"leri kısıtlamaya yarıyor.

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Geliştirilmekte olan ve küçük bir kullanıcı kitlesi ile test edilen etkili bir özellik açığa çıktı.

1200x627-sosyal-medyada-bot-hesap-tehlikesi-twitterda-cok-carpici-rakamlar-1654689431847.jpg

Twitter'ın üzerinde çalıştığı yeni özellik, aslında yeni bir güvenlik katmanı. Öyle ki kullanıcılar, etiketlenmek isteyip istemediklerine karar verecekler. Etiketlenmek isteyen bir kullanıcı, bu işlemin kimler tarafından yapılabileceğine de karar verebilecek. İsteyenler diğer tüm kullanıcılar, isteyenler ise yalnızca takipleştikleri kişiler tarafından etiketlenebilecek.

Twitter'ın yeni özelliği, platformun ayarlar bölümüne eklenecek "bahsetme" bölümü altında yer alacak. Bu bölüme giren bir kullanıcı, kendisinden kimin bahsedebileceğine karar verebilecek. Ancak şu an test aşamasında olan özelliğin ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Aslında, yayınlanıp yayınlanmayacağı bile belli değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.