Twitter'a yeni özellik

Twitter'a yeni özellik

Twitter, geçtiğimiz günlerde Instagram ana sayfa düzenine benzeyen yeni bir görünüme sahip tasarımını kullanıma sundu. Bununla birlikte platform üzerinde NFT sergileyebileceğimiz bir alan üzerinde çalıştığını ve işe alım yaptığını duyurdu.

Bu gelişmelerin ardından tarayıcı üzerinde de bir takım tasarımsal değişikliklere gidecek olan şirket, bugün kendi platformu üzerinden yapmış olduğu paylaşımla Twitter Web de karşımıza çıkacak yenilikleri doğruladı.

Twitter Web için gelecek yeni güncellemenin detayları

Twitter‘ın fotoğrafları işlemede yaptığı değişiklikler, geçen yıl kullanıcılar arasında çıkan otomatik kırpma tartışmasından kaynaklanıyor. Bazı kullanıcılar, platformun algoritmasının, siyah yüzler yerine beyazları tercih ettiğini ve bunun sonucunda fotoğraflarda beyaz yüzlerin ön plana çıkartıldığını iddia etti.

twitter-blue-abonelerine-ozel-yenilikler1.png
Şirket, bu durumu incelediğini ve otomatik kırpma algoritmasının ön yargılı olmadığını söyledi. Ancak yine de her ihtimale karşı bu özelliğin devre dışı bırakılacağını duyurdu. Dolayısıyla yeni güncellemenin başlıca getirdiği şey, tam boyutlu görseller oldu. Geçmiş dönemde hem iOS ve Android cihazlar hem de tarayıcı üzerinden paylaşılan fotoğrafların yalnızca kırpılmış bir bölümü gözüküyordu. Fakat gelecek dönemde bu durum değişecek gibi duruyor.

Günümüzde teknolojik cihazların, özellikle de akıllı telefonların ekran boyutları 7 inç boyutuna dayanmış durumda. Dolayısıyla ana sayfalarımızda daha fazla içeriğe yer açabilmek için fotoğrafların boyutlarını kırpmak artık eskisi kadar gerekli bir işlem değil.

Twitter‘ın otomatik kırpma özelliği de her ne sebepten olursa olsun kaldırıldı. Bu durum da kullanıcılar tarafından olumlu karşılandı. Bu sebeple ilerleyen günlerde diğer platformlara da benzer bir güncellemenin verilmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.