Twitter’da yeni dönem başladı

Twitter’da yeni dönem başladı

Twitter retweet özelliği medya detayıyla zenginleştirildi. Yeni uygulama resmi olarak kullanıma sunuldu. Yeni özellik Android ve iOS uygulamalarının yanında mobil web sitesi üzerinden de kullanılabiliyor. Masaüstü sürümü için ise çalışmalar devam ediyor.

Yayınlanan yeni Twitter retweet özelliği ile birlikte kullanıcılar retweetlerine ya da alıntıladıkları tweetlere fotoğraf, video ya da GIF ekleyebilecek. Bir retweete medya eklemek için yapılması gereken ise oldukça basit. Retweet butonuna dokunduktan sonra, araç çubuğundan fotoğraf ya da GIF simgesini seçmek yeterli.

Aslında oldukça basit gibi görünen yeni özellik, kullanıcı dostu olmak yolundaki önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Bu yenilikle birlikte tasarımda da ufak bir değişiklik yaşandı. Öncesinde hem alıntılanan tweet hem de GIF ya da fotoğraf aynı boyutta görünüyordu bu da kullanıcıların paylaşılanları algılamasını zorlaştırıyordu. Twitter yeni özellik sayesinde bu boyutlarda değişikliğe gidildi. Alıntılanan tweet artık daha küçük görünecek.


Twitter yeni özelliği içerik üreticilerinin paylaşımlarını daha görünür hale getirecek. Yeni özellikteki en önemli eksiklik masaüstü versiyonunun olmaması. Şirket yakın zamanda bunun için de bir hamle yapacak mı, göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.