Twitter'dan bot hesaplara yeni düzenleme!

Twitter'dan bot hesaplara yeni düzenleme!

Twitter'ın bot hesaplara yönelik getirdiği yeni bir düzenleme ile iyi ve kötü amaçlı botlar birbirinden ayrılıyor.

Sosyal medya devi Twitter, otomatik bot etiketlerinde olduğu üzere kendi kendini tanımlamayı sağlayan yeni bir etiket sistemini test ettiğini açıkladı.. Şirket iyi amaçlı botlarla uyumluluğu arttırmayı ve takipçilerine güven ortamı sunmayı hedefliyor. Bu durumda kullanıcılar, insan ve otomatik hesapları ayırt edebilecek.

Sosyal medya hizmeti bu düzenlemeyi hava durumu gibi günün belirli saatlerinde otomatik tweet atan sayfalara yönelik hazırlıyor. Yeni özelliğin yaygınlaşması ile birlikte, geçen yılki bot hesaplarının kendilerini bu yönde tanımlaması gerekecek.

Twitter test ettiği bu özellik ile bot hesabına sahip olan kullanıcının kendisini gerçekten tanımlamasını istiyor. Şirket, bot hesaplarına örnek olarak aşı randevularını bulmaya yardımcı ve afet erken uyarı sistemi botlarını gösterdi. Bir hesap farklı bir içerikteki bilgileri paylaşmak için otomatik tweet gönderdiğinde, etiketler spam içerikli botlarla iyi amaçlı olanları ayırmanıza olanak tanıyor. Böylece kullanıcılarla hesap arasında bir güven ortamı oluşuyor.

twitter-bot-hesaplarina-yeni-duzenleme-getirdi-1.jpg

Twitter’ın geliştirici politikası güncellendi

Şirket etiketlerin başlangıç olarak 500‘ün üzerinde geliştirici hesabına dağıtılacağını açıkladı. Bu yılın sonuna kadar da tüm bot hesaplarının geliştiricilerine açık olacak. Şu anda etiketi kullanmanın pek gerekli olmadığının altını çizdi. Ancak ilerleyen süreçte uygulanmadığı takdirde bunun güncellenmiş Twitter politikasının ihlali olacağını belirtti.

Twitter bot hesapları konusundaki politikasında şu sözlere yer verdi:

"Tüm botlar kötü değildir. Aslında yüksek kaliteli botlar herkesin Twitter’daki deneyimini iyileştirebilir. Yeni politikamız, geliştiricilerin bir bot hesabı işletip hesabın ne olduğunu ve arkasındaki kişinin kim olduğunu açıkça belirtmelerini istiyor. Böylece kullanıcıların botun ne olduğunu bilmesi daha kolay olacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.