Twitter’dan ‘etiket’ atağı! Sisteme Türkiye de dahil oluyor

Twitter’dan ‘etiket’ atağı! Sisteme Türkiye de dahil oluyor

Twitter, devlet hesabı etiketlerini daha fazla ülkede sunacak. Ayrıca devlet destekli medya kuruluşlarının hesaplarını etiketleyeceğini de bildirdi.

Twitter, hükümet hesapları ve devlete bağlı medya kuruluşları için etiketlerini daha fazla ülkeye getiriyor. İlk olarak Ağustos ayında tanıtılan ‘etiketler‘, başlangıçta yalnızca ABD, İngiltere, Rusya, Çin ve Fransa‘daki hesaplara uygulanmıştı

Twitter, devlet hesabı etiketlerini daha fazla ülkede sunacak

Sosyal medya platformu Twitter, aradan geçen zaman sonra hükümet hesapları ve devlete bağlı medya kuruluşları için geliştirdiği etiket sistemini, daha fazla ülkede sunmaya hazırlanıyor.

Platform şimdi, aralarında Türkiye‘nin de olduğu 17 tane ülkenin hesaplarını etiket kapsamına alacak. Twitter’ın etiket sistemini genişleteceği yeni ülkelerin listesi ise şöyle;

“Kanada, Küba, Ekvador, Mısır, Almanya, Honduras, Endonezya, İran, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Sırbistan, İspanya, Tayland, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri.”

Twitter, alıntı tweet özelliğinde değişikliğe gidiyor

Konu ile alakalı bildiride bulunan sosyal medya şirketi, etiketleri G7’nin parçası olan ülkelere ve “Twitter’ın devlet bağlantılı bilgi operasyonlarını ilişkilendirdiği ülkelere” göre genişlettiğini aktarıyor.

Son olarak bir hesabın devlet yetkilisi veya kuruluşu tarafından yönetildiğini gösteren yeni etiketlerin  önümüzdeki hafta yürürlüğe gireceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.