Twitter'dan flaş karar! O kullanıcıların erişimi engelleniyor

Twitter'dan flaş karar! O kullanıcıların erişimi engelleniyor

Twitter 13 yaşından önce kaydolan kullanıcıları, engelleme kararı aldı. Mayıs ayında yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Yönetmeliği kapsamında bu kararı alan Twitter, kullanıcıları zorlayacak gibi gözüküyor.

Twitter, Mayıs ayında yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Yönetmeliği kapsamında 13 yaşın altında siteye kaydolan kullanıcıların erişimini engelleme kararı aldı.

Bunun üzerine 13 yaşından önce Twitter'a kaydolan üyeler siteye erişimediklerini söylediler. Twitter, ister kullanıcıların kaydolurken doğum tarihlerini girmiş olsun ister daha sonraprofillerine eklemiş olsalar da yine de siteden engellendiklerini belirtti. Engellenenler arasında Kanadalı gazeteci Tom Yun vardı.

Twitter'ın engellenen kullanıcılara verdiği mesajda, “Twitter hesabı oluşturmak için en az 13 yaşında olmanız gerekiyor. Siz ise bu yaş şartlarını karşılamıyorsunuz ”ifadesi yer alıyor. 

Twitter önceden de 13 yaş veya üzeri oması şartını uyguluyordu. Fakat Genel Veri Koruma Yönetmeliği 13 yaş altı internet kullanıcılarını korumak için üzerine yeni kurallar getirdi. Yeni düzenleme ile birlikte Twitter, 13 yaşın altındayken Twitter’ı kullanarak içerik paylaşan bir kullanıcının içeriğini yasal olarak tutma hakkına sahip değil.

Motherboard’a açıklama yapan Twitter, kullanıcının 13 yaşına girmeden önce veya sonra paylaştığı içerikleri birbirinden ayıramadığını, bu yüzden de 13 yaşından önce Twitter’a kaydolan herkesin erişimini engellediğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.