Twitter’dan para kazanmanın yeni yolu: Bahşiş kutusu

Twitter’dan para kazanmanın yeni yolu: Bahşiş kutusu

İçerik üreticilere platform üzerinden para kazandırmanın yollarını arayan Twitter, ilginç bir iddia ile gündeme geldi.

Son olarak YouTube Katıl benzeri ücretli bir abonelik sistemi üzerinde çalışan sosyal medya devi, şimdi de platforma bahşiş kutusu isimli bir özellik ekliyor.

Sosyal medya devi, Clubhouse rakibi olan Spaces için geliştirilen bahşiş kutusu özelliğini Twitter’a getiriyor. Bu özellik, kullanıcıların sevdikleri ve takip ettikleri kişilere bağış göndermelerine olanak sağlayacak.

Twitter bahşiş kutusu

İddia, geçmişte de bazı yenilikleri çıkışından önce ortaya çıkaran ters mühendis Jane Manchun Wong’dan geldi. Wong’a göre popüler sosyal medya sitesi, bazı kullanıcıların profiline bahşiş için yeni seçenek ekleyecek. “Tip Jar” yani “Bahşiş Kutusu” olarak adlandırılan yeni özellik, kullanıcıların farklı ödeme yöntemleri ile içerik üreticilere ödeme yapmasına olanak sağlayacak.

basliksiz-1-224.jpg

Daha önce Twitter’ın sesli sohbet uygulaması Spaces için duyurulan bu özellik, Süper Takip ile beraber platforma eklenecek. Takip  ettiği kişiye bahşiş vermek isteyen kullanıcılar, beş adet uluslararası ödeme yönteminden birini seçerek, işlemi gerçekleştirecek. Bu beş yöntem ise şunlar olacak;

  • Bandcamp
  • Cash App
  • Patreon
  • PayPal
  • Venmo

Elbette Twitter‘ın bu özelliği test etmesi, platforma ekleneceği anlamına gelmiyor. Sık sık yeni özellikler deneyen sosyal medya devi, bunlardan çok azını gerçekten son kullanıcıya sunuyor. Yine de para kazanma özelliğini aktif olması ve bu nedenle sitenin fenomen akınına uğraması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.