Twitter'dan yalan haberle mücadele için işbirliği

Twitter'dan yalan haberle mücadele için işbirliği

Twitter, yalan haberlerle mücadele ederek, yayılan haberleri önlemek için iki büyük haber ajansıyla anlaşma imzaladı.

Sosyal paylaşım platformu Twitter, dezenformasyonla mücadele etmek için yeni bir adım attı. Şirket, iki büyük uluslararası haber merkeziyle işbirliği yaparak yalan haber kavramının önüne geçmeyi hedefliyor.

Twitter, platformdaki dezenformasyonu ortadan kaldırmak amacıyla Reuters ve Associated Press ile işbirliği yapacak. Söz konusu haber ajansları, Twitter’ın yüksek miktarda tweet atılan olaylar hakkında daha fazla bağlam ve arka plan vermesine önemli ölçüde destek verecek.

Twitter, bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyor

Twitter, yaptığı işbirliği ile bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan platform, “Ortaklığın gerçekler ihtilaflı olduğunda doğru ve güvenilir bilgilerin hızla erişilebilir olmasını sağlayacak. Bir şeyin viral hale gelmesini beklemek yerine, genel konuşmanın beklentisiyle ya da bu konuşmanın beklentisiyle gelişen söylem bağlamsallaştırılacak” ifadelerini kullandı.

Şu anda platformda, büyük olaylarla ilgili konuşmalar gerçekleştirildiğinde Twitter iyileştirme ekibi kullanıcılar tarafından gönderilen ve potansiyel olarak yanıltıcı görünen bilgilere karşı koymak için ilgili bağlamı güvenilen kaynaklardan bulmayı teşvik edici bir algoritma kullanıyor.

Paylaşılan blog yazısında ayrıca, yeni programın platform bünyesinde gerçekleşen konuşmalara güvenilir bağlam ekleme kapasitesini artırarak bu çalışmanın ölçeğini ve hızını da yükselteceği ifade edildi.

Sosyal medya platformundan bir sözcü, sitede doğru bilgileri tanıtmak için haber kuruluşlarıyla ilk kez resmi olarak işbirliği yapıldığının altını çizdi. Ayrıca bu yılın başlarında platform gönüllülerinin yanlış buldukları tweetleri etiketlemelerini sağlayan yeni bir topluluk denetleme sistemi olan Birdwatchı başlatıklarını duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.