Uber, bisiklet kiralama servisini kullanıma sunuyor

Uber, bisiklet kiralama servisini kullanıma sunuyor

Uber, bisiklet kiralama servisine ABD'de başlıyor.. Şirket, servis için bu alanda şehirdeki tek izinli kuruluş olan JUMP'la ortaklık kuracak.

JUMP'ın San Francisco Belediye Ulaşım Ajansı ile yaptığı sözleşme sayesinde 250 adet bisiklet San Francisco'da piyasaya sürülüyor.

Uber, bisiklet paylaşım servisini önümüzdeki hafta San Francisco'da bu alanda tek izni olan JUMP ile ortaklık kurarak başlatıyor. JUMP'ın San Francisco Belediye Ulaşım Ajansı ile yaptığı sözleşme sayesinde 250 adet bisiklet San Francisco'da piyasaya sürülüyor.

Uber Bisikleti adı verilen servisten müşteriler, Uber uygulaması içinde JUMP bisikletlerini talep edebilecek. Ancak bisiklet size gelmiyor, sizin gidip almanız gerekiyor. Bisikletler gittiğiniz yerde kilitli olarak sizi bekliyor.

JUMP CEO'su Ryan Rzepecki "Bu ortaklık, bisikletleri çok daha geniş bir kitleye yaymak ve bu ulaşım seçeneğini anlamalarına yardımcı olmak için harika bir yol. Nihai hedefimiz, San Francisco'daki tüm mahallelerde yer almak ve uygun fiyatlı yeşil ulaşımı sağlamak" dedi.

Bu Uber'ın bisiklet kiralama piyasasına ilk girişi. Zira şirketin uluslararası arenadaki birçok rakibi de benzer hareketler sergiliyor. Hindistan merkezli bir taşımacılık hizmeti bu alanda faaliyet göstermeye başladı. Ola Pedal adı verilen bu hizmet şimdilik Hindistan'daki birkaç üniversitede bulunuyor. 


Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.