UBER ilanları rekor kırıyor

UBER ilanları rekor kırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan UBER açıklamasında bulunmuş ve hemen ardından yurt genelinde ciddi cezai yaptırımlar artmıştı. Şimdiyse satış sitelerinde UBER ilanları patlama yaşamış durumda.

Aslına bakarsanız durum sadece bizim ülkemize özel değil. Avrupa ve Güney Amerika genelinde taksicilerin UBER’e karşı ciddi bir tepkisi bulunuyor.  Türkiye’de ise şirket korsan taksi olarak görülüyor ve zaten iki taraf arasındaki tartışmaları daha önce de sizlere defalarca anlatmıştık.

Bakanlık tarafından yapılan yeni düzenlemeler ve Erdoğan’ın açıklamaları da eklenince, şu an UBER için işler hiç de yolunda gitmiyor.


Yine bu değişiklerin ardından, sadece birkaç gün içerisinde trafik polisleri UBER araçları ve şoförlerine rekor seviyede cezalar kestiler. Hem şoför tarafına hem de kullananlara verilen cezai yaptırımlar 100 bin TL‘yi bulmuş durumda.

Türkiye’de yaklaşık 10 bin kayıtlı UBER aracı olduğu saptanmıştı. Bu kayıtlı araçlar şu an online satış sitelerinde zirveye oynuyorlar. Aralarında 0 km. araçların da bulunması gerçekten dikkat çekici.

Oluşan bu hava son dönemin en popüler uygulamalarından biri olan UBER’in hiç istemediği bir yönde ilerliyor. Yine geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yapan şirketin, bu olaylar karşısındaki hamlesi merak ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.