Uber otonom araçlarını yeniden test etmek istiyor!

Uber otonom araçlarını yeniden test etmek istiyor!

Sürücüsüz araç pazarında en iddialı adaylardan bir tanesi olan Uber, Mart ayında Arizona‘da yaşanan ölümcül kaza sonrasında test aşamasında olan otonom araçlarını tüm şehirlerden çekme kararı almıştı.

Kararın ardından yaklaşık olarak 9 ay geçmesinin ardından Uber, otonom araçlarıyla yeniden yollara dönmek istiyor. Yaşanılan bu korkunç olayın ardından ise Uber otonom araçlarını kamu yollarında yeniden test etmek için başvurularda bulundu.  Arizona’daki kazanın ardından gerekli izinleri almak için, başvurularda bulunan şirketin şu anlık için izin alması zor olarak görülse de,  benzer kazaların önüne geçilmesi için daha sıkı güvenlik önlemleri ile yollara geri dönmek istediği belirtildi.

Yapılan başvurular her ne kadar Ulaştırma Bakanlığı tarafından gözden geçirilse de şu anlık bir gelişme yaşanmadığını da belirtelim. Şirketin CEO’su, Ulaştırma Bakanlığının gerekli izinleri vermesi dahilinde otonom araçlarda bir yardımcı şoför yerine iki yardımcı şoförün yer alacağını vurguladı.

Böylece yaşanabilecek olan herhangi bir aksiliğin önüne geçebileceklerini belirten CEO, ayrıca otomatik frenleme sisteminin de sürekli olarak aktif olacağını da özellikle belirtti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.