Uber, Türkiye’den çekiliyor mu? İşte o açıklama...

Uber, Türkiye’den çekiliyor mu? İşte o açıklama...

Neredeyse her hafta Uber haberleri gündeme geliyor.

Özellikle ülkemizde daha sıkça bu haberlerle karşılaşıyoruz. Son olarak, Türkiye’de taksiciler ile yaşanan olaylarla gündeme gelen Uber‘den şaşırtıcı bir açıklama geldi. Uber Türkiye hizmetlerine son veriyor olabilir.

Taksi deneyimini baştan aşağı değiştirerek dünya genelinde büyük bir ivme kazanan Uber, insanların oldukça beğenisini kazanan bir ulaşım servisi olsa da, maalesef ülkemizde taksiciler ile yaşanan olaylarla gündeme geliyor.

Taksicilerin Uber şoförlerini dövmesi ve araçların önünü kesmesi gibi olaylar dünya basınında bile kendisine yer bulurken üzücü bir haber geldi. Zira, Uber Türkiye‘nin faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığı iddia ediliyor.

Uber basın açıklaması yapmadığı için bir karmaşa söz konusu. Bazı kaynaklar Uber’in faaliyetlerini tamamen durdurduğunu, bazı kaynaklar ise 8+1 araçlar ile gerçekleştirilen ‘XL’ taşımacılığının Türkiye’de yapılmayacağını öne sürüyor.

Uber‘in araç sahiplerine yukarıdaki mesajı gönderdiği ve sözleşmeleri feshetmeye başladığı belirtiliyor. XL hizmetine 3 gün içerisinde tamamen son verileceği ve bu nedenle otopark ve trafik cezası gibi yardımların kesileceğini aktarılıyor.

Tabi, gönderilen mesajda olay hakkında detaylı bilgiye yer verilmiyor. Bu nedenle sadece Uber XL servisinin mi yoksa tüm Uber hizmetlerinin mi? sonlandırılacağına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Kaynak: Shiftdelete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.