UBER vergi vermeye başlıyor!

UBER vergi vermeye başlıyor!

UBER, globalde olduğu gibi Türkiye’de de kaliteli hizmetiyle 4 yıl önce pazara girmişti.

Mobil uygulama üzerinden taksi ve şoförlü lüks araç çağırma servisi sunan UBER, Türk halkı tarafından da büyük bir ilgi ile karşılanmıştı. Fakat taksiciler UBER’in piyasada olmasına büyük tepki göstermişti. Bu tepkilere karşın UBER vergi hamlesi ile karşımıza çıktı.

UBER vergi hamlesi ile şaşırttı!

UBER Türkiye pazarına girdiğinden beri taksiciler ile UBER şoförleri arasındaki kriz bitmek bilmiyor. Her geçen gün aradaki kriz büyüyor ve maalesef olmaması gereken şoförler arası şiddet haberleri ile karşılaşıyoruz.

UBER ülkemizde yasaklanma haberleri ile gündeme gelmişti hatırlarsanız fakat bu tepkileri azaltmak adına büyük bir adımla karşımıza çıktı.

Türkiye’de vergisini ödemiyor diye sert eleştiri oklarına maruz kalan UBER, vergi hamlesi ile Maslak Vergi Dairesi’ne Türkiye’de kazandığı %20’lik komisyonun vergisini ödemeye başladı.

Bu durum taksiciler ve UBER arasındaki gerginliği bir nebzede olsa azaltacak mı, net olarak bilemiyoruz. Fakat şirketin bu stratejik hamlesi, sert eleştirilerin cevabı olacak gibi gözükmekte.

Habertürk’ün haberine göre; adresini Hollanda Amsterdam olarak gösteren UBER, Maslak Vergi Dairesi’ne Türkiye’den kazandığı yüzde 20’lik komisyonun bedelini ödemeye başladı.

İşte UBER’in vergi dekontu…

uber-vergi-sdn-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.