Üç kameralı iPhone tasarımı internete sızdı

Üç kameralı iPhone tasarımı internete sızdı

Bu yıl gelecek iPhone modellerinden en azından bir tanesi üç lensli kamera tasarımına sahip olacak. Steve Hemmerstoffer (OnLeaks), Apple’ın üçlü kamera tasarımının nasıl olacağı üzerine çalıştığı render'ı yayınladı.

Bu ayın başlarında Hemmerstoffer kare şeklinde bir kamera düzenine sahip, olası bir prototip tasarımını paylaştı. Şimdiyse bize Apple'ın üzerinde çalıştığı iddia edilen başka bir tasarımı göstermek için Hint sitesi CompareRaja ile birlikte çalıştı. 

Yeni renderlerde, öne bakan kamera ve TrueDepth sistemi için zayıflatılmış çentik  ile cihazın ortasına yerleştirilmiş üç mercekli arka kamera dikkat çekiyor.

Fotoğraf makinesinde, üç lensin ortasına yerleştirilmiş bir flaş ile yatay düzende üç lens bulunuyor. Ses seviyesi, cihazın sol tarafında, güç düğmesi ise sağdaki cihazlarla aynı hizada iken mikrofon alta yerleştirilmiş.

Hemmerstoffer ve CompareRaja'ya göre, bu görüntü oluşturma kümesi, daha büyük kare şekilli kamera düzenine sahip önceki setle birlikte "% 100 okunaklı prototipler"dir. 

2019 için planlanan üç iPhone hala EVT yani Mühendislik Doğrulama Testi aşamasında. Apple'ın henüz bir tasarıma karar vermediği iddia ediliyor. Site, sızan her iki prototipin farklı modeller olarak kullanılacağını, pazarlanacağını veya sızan prototiplerden birinin olacağını öngörüyor.

The Wall Street Journal'dan gelen mevcut söylentiler, yalnızca bir iPhone'un üç mercekli kamera kurulumuna sahip olacağını iddia ediyor. Yeni nesil iPhone XS Max, iPhone XS ve iPhone XR, çift lensli kameraları kullanmaya devam edecek. Apple, en yüksek teknolojiye sahip cihaz için üçlü lens kurulumunu kullanacak. 

Bu gösterimlerin, Apple'ın 2019'da kullanabileceği iPhone tasarımının doğru tasviri olup olmadığı net değil. Apple'ın nihai bir tasarıma karar vermeye çalışıp çalışmadığını da bilmiyoruz. Ancak Hemmerstoffer, Apple'ın tedarik zincirinden doğru bilgileri temin etme konusunda sağlam bir geçmişe sahip. 

Bu noktada, Apple'ın kullanabileceği üç mercekli kamera düzenine başka bir kaynak yorum yapmadı. Bu nedenle Apple'ın üç mercekli bir tasarımı nasıl uygulayacağına dair net bir resim elde etmek için daha fazla sızıntı beklememiz gerekecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.