Uç uca eklesen Liverpool’a yol olur

Uç uca eklesen Liverpool’a yol olur

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Büyükşehir sınırlarına sonradan bağlanan 19 ilçede adeta alt yapı devrimi yaptı.

“Büyükşehir” ve “Bütünşehir” yasaları ile hizmet ettiği ilçe sayısı 11’den 30’a çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 12 yılda çevre yerleşimlerde adeta alt yapı devrimi yaptı.
Belediye hizmetlerinin artırılması ve koordinasyonuna yönelik  “Yerel Hizmetler” birimleri kurulurken, yerelde kalkınma hedefi ile “Yarımada” ile “Gediz-Bakırçay Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi” hazırlandı. Küçük Menderes Havzası içinde çalışmalar son aşamaya geldi.
Türkiye’nin en önemli yatırımcı kurumları arasında yer alan İZSU Genel Müdürlüğü’nün yatırımlarıyla Aliağa, Bayındır, Foça, Kemalpaşa, Menderes, Menemen, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Urla ilçelerinin en büyük problemlerinden biri olan eski içme ve kanal alt yapısı sorunu çözüldü. Yeni arıtmalar yapılarak Yarımada, Küçük Menderes, Gediz ve Bakırçay havzaları kirlilikten kurtarıldı. 2014 yılında Bergama, Dikili, Kınık, Tire, Ödemiş, Beydağ, Kiraz, Çeşme ve Karaburun’un da sınırlara dahil edilmesiyle gözünü bu 9 ilçeye çeviren İZSU, hızlıca projeler hazırlayarak bu ilçelerde de çalışmalara başladı.
2004 – 2016 yılları arasında İZSU Genel Müdürlüğü, 19 ilçede devam eden yatırımlarla birlikte 697 milyon liralık yatırım yaparak 2 bin 251 kilometre uzunluğunda içme suyu, 513 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi, 36 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşedi.  82 kilometre uzunluğunda dere ıslah edilerek, yağışlarda yaşanan sıkıntılar son buldu. Çevre yerleşimlerin en büyük sorunlarından biri olan su sıkıntısı, açılan yeni kuyularla çözüldü. 253 yeni kuyu açıldı. 27 kuyunun sondaj çalışmaları ise devam ediyo r. 
 
8 ilçede tarihi çalışma
İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı, Menderes ve Foça ilçelerinde 208 kilometrelik kanal imalatları devam ederken Aliağa, Foça, Seferihisar, Menderes, Mordoğan, Kiraz, Torbalı ve Selçuk ilçelerinde içme suyu alt yapısında tarihi bir yatırıma imza atılıyor. 8 ilçede 1500 kilometre uzunluğunda eskiyen ve kaçaklara neden olan şebekeler, yeni, sağlıklı ve basınca dayanıklı borularla yenileniyor. Bu çalışmalar da tamamlandığında İZSU, 19 ilçede 3 bin 751 yani karayolu ile İzmir’den İngiltere’nin Liverpool kentini (3 bin 703 km.) geçecek kadar içme suyu şebekesi yenilemiş olacak.
 
10 numara yatırım
2008 – 2016 yılları arasında 872 bin 500 kişinin evsel atığını arıtacak kapasitede biri biyolojik, 11’i ileri biyolojik olmak üzere 12 arıtma tesisini hizmete alınarak Nif, Küçük Menderes, Gediz nehirleri ile Yarımada kirlilikten kurtarıldı. Menemen Türkelli, Bayındır Hasköy ve Tire atık su arıtma tesislerinin yapımı devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı son rakamlara göre, Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı, kişi başına düşen atık su arıtma miktarı ve AB standartlarında arıtım oranı ile Türkiye’de ilk sırada yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  sınırlarına yeni bağlanan ilçeler ve bölgelerin gelişen ihtiyaçlarına göre yeni arıtma yatırımlarını sürdürüyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.