Uçan otomobiller geliyor

Uçan otomobiller geliyor

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Kurumsal yayın organı EGOD Haber’in yeni sayısına konuşan Özgörkey Otomotiv Genel Müdürü Toygun Tunçer, yakın zamanda yollarda uçan otomobillerin görüleceğini söyledi.

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Kurumsal yayın organı EGOD Haber’in yeni sayısına  konuşan Özgörkey Otomotiv Genel Müdürü Toygun Tunçer, yakın zamanda yollarda uçan otomobillerin görüleceğini  söyledi. Otomotiv sektöründe hızla gelişen teknoloji sayesinde ezberlerin bozulacağı bir döneme girildiğinin altını çizen Tunçer, röportajında sektörün geleceğini anlattı. 
 “Uçan araba çok uzak değil”
2030 yılından itibaren Almanya, 2025’ten sonra da Danimarka’nın fosil yakıtlardan vazgeçeceğini dile getiren Tunçer, “Öncelikle saf elektrikli, sonrasında çok daha ileri teknoloji gerektiren hidrojenli araçların üretimine başlanabilir. Yakın zamanda uçan arabalar aramızda gezebilir. Slovak yapımı Aeromobil 2 ve 3 otomobilleri çıktı ve seri üretime de geçildi. Başlarda tekerlek üzerinde giden otomobilin, düğmeye basınca kanatları açılıyor ve sonrasında havalanıyor. Uçan otomobiller hayal değil ve çok yakın zamanda bizim yanımızda olacaktır. Uçan otomobillere gelmeden önce BMW, Audi, Mercedes gibi firmalar, otomobil, kamyon ve otobüste sürücüsüz araçlar yapmaya başladılar. Henüz seri üretimde değiller. Kısa süre sonra geçebilirler. Bir tuşa basıyorsunuz kontrolleri ve yönetimi tamamen araç yapıyor” dedi.
Derginin yeni sayısında ayrıca Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu ve Duayen otomotivci Poyraz Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Selami Özpoyraz’ın otomotiv sektörüne yönelik değerlendirmeleri de yer aldı. 
“Hedef küresel başarı”
EGOD Haber dergisine yerli otomobil ve küresel ekonomiyi değerlendiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilden çok küresel başarının da hedeflenmesi gerektiğine dikkat çekti. Yerli otomobilde iş modelinin önemine değinen Özlü, “Kapsayıcı bir iş modeli üzerinde çalışma yapıyoruz. Sonuçlarına epey yaklaştık. Bitirdikten sonra Başbakanımıza arz edeceğiz” diye konuştu.
“İzmir yatırımcı bekliyor”
Otomotiv sektörünün ihracatta bir numara olmaya devam ettiğini söyleyen Poyraz Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Selami Özpoyraz ise “İzmir’in en önemli firması BMC’nin İzmir’de kalması memnuniyet verici. İzmir sahip olduğu potansiyel ile yatırımcılarını bekliyor. Böylece İzmir hem yerli otomobilde hem de yan sanayi de gelişme gösterebilir. Bursa, Adapazarı gibi şehirlerdeki fabrikalar artık oralara ikinci fabrika açamıyor. Her yer dolu. Oralarda yatırım yapacak yer kalmadı. İzmir sahip olduğu coğrafi avantaj ile bu sorumluluğu kaldırabilecek güçtedir” dedi.
2016 Tofaş yılı
2016 yılı otomotiv sektörünü EGOD Haber’e değerlendiren Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu da,  “Ekim 2016 itibariyle toplam sektör üretimi geçen yıla göre yüzde 7 artarken Tofaş yüzde 36 üretim artışı kaydetti. İhracatta ise sektör yüzde 12 büyürken Tofaş ihracat hacmini yüzde 56 oranında arttırdı. Bu sonuçlar bizi hem üretim hem de ihracatta sektör genelinde birinci sıraya yükseltti” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.