Uçan tekmeli şiddete karşı, İzmir örnek alınsın

Uçan tekmeli şiddete karşı, İzmir örnek alınsın

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimlerle iletişime geçip sorunları çıkmadan önlüyoruz. İzmir’deki bu yapılanmanın Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz” dedi.

İstanbul’da sivil zabıta olduğu iddia edilen kişinin uçan tekmeyle seyyar satıcı kadına vurarak acı içinde yere sermesinin ardından Mersin’de de fıstık satan seyyar, polis ve zabıta tarafından darp edildi. Bu olayları kınadıklarını açımlayan İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, “İzmir’de kurduğumuz derneğimiz sayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimlerle iletişime geçip sorunları çıkmadan önlüyoruz. İzmir’deki bu yapılanmanın Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Taksim’de seyyar satıcılara karşı gerçekleştirilen zabıta operasyonunda sivil kıyafetli bir şahıs kadın satıcıya uçarak dizleriyle vurdu. Seyyar satıcı kadının çığlıklar atarak yere yığıldığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. Sivil zabıta olduğu iddia edilen kişiyle ilgili CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu. Her iki isim de, özellikle bir kadına yapılan şiddete asla müsamaha göstermeyeceklerini söyleyerek, “Sivil giyimli şahsın belediyemiz ile herhangi bir ilişkisi tespit edilirse en ağır cezai işlem uygulanacaktır. İBB olarak kadına yönelik şiddeti kınıyoruz” dedi.

.jpg

“O TEKME VİCDANLARI YARALADI”

İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, bu zor günlerde zabıtanın seyyar satıcıları acımasızca darp etmesini kınadıklarını açıkladı. Özellikle bir kadına devlet memuru olduğu iddia edilen bir kişi tarafından uçan tekme ile saldırılmasının toplum vicdanını rahatsız ettiğini vurgulayan Başkan Laçin, “Bu olay henüz tazeliğini korurken Mersin’de seyyar olarak yeşil fıstık satan bir esnafımıza polis ve zabıta ekipleri saldırarak darp etmiştir. Bir kadına veya evinde ekmek bekleyen evladı için çalışan bir babaya bu şekilde davranılması hepimizi oldukça üzdü” diye konuştu.

“TÜM SEYYAR ESNAFA YÖNELİK”

Her ne şart altında olursa olsun sokaklarda geçimini sağlayan emekçilerin dışlanmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Laçin, “Onlara karşı her türlü şiddet uygulamayı bir insanlık ayıbı olarak değerlendiriyoruz. Seyyar satıcı kadın arkadaşımıza uygulanan fiziki saldırı aslında namusuyla, onuruyla ekmek parasını kazanan tüm seyyar satıcılara yöneliktir” ifadelerini kullandı. İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle yapılan koordineli çalışmalara da değinen Başkan Evren Laçin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İZMİR BUNU BAŞARDI”

“İzmir sokaklarında seyyar satıcı ile zabıta kavgalarına son verdik. İzmirliler seyyar satıcılara saldıran zabıta görevlilerini görmeyip sorunları diyalog ve istişare yollarıyla çözüme kavuşturulmasını memnuniyetle karşılamakta. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Zabıta Daire Başkanlığı bu birlikteliği diyalog içinde oluşturdu. Bu yapının ülkemizdeki tüm belediyelere örnek olmasını diliyoruz. İzmir’deki uygulamalar örnek alınarak geliştirilirse ülkemizde sokaklarda huzura kavuşur, seyyar satıcı ve zabıta kavgalarına son verilir.

“YEREL YÖNETİMLER ÖRNEK ALSIN”

“Yaşanan son şiddet olayında da gösterdiği duyarlılık ve takındığı tavır nedeniyle İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun açıklamalarını çok değerli buluyoruz İstanbul gibi dünya çapında bir kentte bu manzaraların bir daha yaşanmaması için yaptığı açıklamadan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Aynı anlayışın ülkemizdeki tüm yerel yönetimler tarafından da dikkate alınmasını diliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.