UCİM'den "Haydi Kızlar Üniversiteye" Projesi

UCİM'den "Haydi Kızlar Üniversiteye" Projesi

UCIM, eğitimde fırsat eşitliği ve kız çocuklarının eğitiminin önemine dikkat çekmek, eğitim hakkını vurgulamak üzere “Güçlü Ucim, Güçlü Kızlar” isimli bir projeye başlıyor. Projeninlansmanı, 9 Ekim’de yapılacak.

UCIM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nin, “Güçlü UCİM, Güçlü Kızlar” projesinde; Mersin, Ankara, İstanbul, Konya ve İzmir’de toplam 75 kız çocuğunun kendi yeteneklerini ve hayallerini keşfedebilmesi amaçlanıyor. Uzmanlar eşliğinde dört hafta boyunca çeşitli bilimsel ve sanatsal atölyelere katılması sağlanacak kız öğrencilerle sonrasında iletişime devam edilerek öğrenim hayatlarında danışmanlık desteği verilecek.

Yarının kadınları, daha eşitlikçi bir dünyada yaşayabilsin diye bugünün kız çocuklarını alanında profesyonel uzmanlarla buluşturmak ve daha güçlü bireyler yetişmesine katkı sunmak amacıyla başlatılacak proje, öncelikle Ankara Gordion, Forum Ankara, Forum Mersin ve Forum Bornova AVM’lerinde 9-10 Ekim tarihlerinde açılacak sergi ve kurulacak UCIM bilgilendirme stantları ve çocuk atölyeleri ile başlayacak.

indir.jpg

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Salonu’nda proje lansmanının yapılacağı konferansa ise; Prof. Dr. Halis Dokgöz, Prof. Dr. Arif Verimli ve Doç. Dr. Veysi Çeri gibi alanında uzman konuklar ve Uraz Kaygılaroğlu, Gülben Ergen, Tansel Öngel gibi ünlü isimler de katılacak. Konferansta; çocuk hakları, eğitimde fırsat eşitliği konularında farklı panellerde katılımcılara önemli bilgiler aktarılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.