Ücretsiz Aktarma Uygulaması Ortadan Kaldırılıyor

Ücretsiz Aktarma Uygulaması Ortadan Kaldırılıyor

Erhan Çalışkan 90 dakika ücretsiz aktarma ile ilgili açıklamada bulundu.

Çalışkan açıklamasında şu cümlelere yer verdi;

"2008 yılında başlanan, yolcuya  90 dakika içerisinde ücretsiz aktarma imkanı taşıyan uygulama ortadan kaldırılıyor. Kamuoyundan gelen tepkileri azaltmak amacıyla aktarma yapma imkanı verilen süreyi 120 dakikaya çıkardıklarını  söylüyorlar. Oysaki uygulama 120 dakikanın hiç bir faydası yok. Burada asıl yapılmak istenen ücretsiz aktarma işlemine son vermektir. 

ak-parti-den-internet-haber-sitelerine-destek-onerisi-223271_1.jpg

İzmir'in ulaşım sistemi tüm mahallelerin, metro, İzban ve vapur iskelelerinde bulunan aktarma merkezlerine taşınması üzerine kurgulanmıştır. Merkez ilçelerde yaşayan ve Aktarma yapmayan yolcuya %2 indirim yaptık diyorlar Oysaki Ulaşım sisteminin kurgusu gereği  1 kez aktarma yapan kişinin cebinden %13 zamlı ulaşım ücreti çıkacaktır. Eğer iki aktarma yapacaksanız cebinizden %25 zamlı para çıkacaktır. 

Gittiğin kadar öde sisteminde ( Balıklıova , Bademler , Urla’dan F. Altay aktarma durağına , Seferihisardan Üçkuyular iskeleye , Kemalpaşadan Evka-3 ‘e giden hatlar) Urla’dan F. Altay’a gidiyorsanız cebinizden %14,4 zamlı ücret çıkacak demektir.

İzban ile seyahat edecekseniz 25 km den az gidecekseniz size % 2.8 indirim yaptık diyorlar. Oysaki 25 km mesafeyi geçen yolculuklarda mesafeye göre %3 ile %17 oranında zamlı ücret ödemek zorunda kalacaksınız. 

Çeşme ve Karaburundan Urla’ya, Ödemiş ve tireden Torbalı’ya, Bergama ve Dikiliden Aliağa aktarma merkezine gidecekseniz %7 zamlı ücret ödemek zorundasınız. 

Bu yapılanlar ne halkçılık ile bağdaşır nede sosyal demokratlıkla . 100 yılda bir olacak salgınla karşı Karşıya kaldık . Su ve ulaşıma zam yapmamalı idik . Halkın sırtına basarak Zamla elde edilecek geliri zam yapmadan belediye bütçesinden karşılamalı ve vatandaşlarımıza bu zor dönemde yük olmadan hizmet vermeliydik. Önümüzdeki yıllarda  Salgının etkisi geçtikten sonra zam yapıp yapmama konusu gündeme alınmalıydı. İzmir’liler Aziz Kocaoğlu’nu mumla arayacak sanırım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.