Ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti başladı

Ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti başladı

Konak Belediyesi’nin Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercihlerinde gençlere yol göstermek amacıyla başlattığı ücretsiz rehberlik ve tercih danışmanlığı hizmeti yoğun ilgi görüyor.

Konak Belediyesi’nin Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercihlerinde gençlere yol göstermek amacıyla başlattığı ücretsiz rehberlik ve tercih danışmanlığı hizmeti yoğun ilgi görüyor. ‘İzmirli Gençler Üniversiteli Oluyor’ sloganıyla 23 Temmuz’da duyurulan danışmanlık hizmeti sayesinde üniversite adayı gençlerin daha sağlıklı ve doğru kararı almalarına yardımcı olunuyor. Üniversiteye yerleşme hayali kuran gençler 2 Ağustos’a kadar Konak Belediyesi’nin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne gelerek buradan uzman eğitmenlerden danışmanlık ve rehberlik hizmeti alabiliyor. Ayrıca üniversitede okuyan öğrenciler de ‘Akran Danışmanlığı’ yaparak üniversite adaylarına okulları hakkında bilgiler aktarıyor. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde, farklı bölümlerde okuyan öğrenciler, okulları ve bölümleri hakkında üniversite seçimi yapmak için gelen gençlere yardımcı oluyor. Kampüsler, eğitim içeriği, yurtlar, kent bilgisi gibi konularda bilgilendirme yapan Akran Danışmanları, en taze ve sıcak bilgileri üniversite adaylarına aktarıyor.

HEDEFE YÖNLENDİRİLİYORLAR

Puana göre mi yoksa yapmak istediği mesleğe göre mi seçim yapmak konusunda kararsız kalan üniversite adaylarına rehberlik yapan uzmanlar, gençlerin görüşmelere aileleriyle birlikte gelmelerinin sağlıklı kararlar almalarında daha iyi sonuçlar verdiğini dile getirdi. Uzmanlar, yaptıkları görüşmede alınan puanın ve aritmetiğin ötesinde bir hizmet verildiğini belirterek, üniversite adaylarını gitmek istedikleri hedefe yönlendirildiğini söyledi. Hem seçmek istediği bölüm hem de okul hakkında bilgilendirmenin yapıldığı danışmanlık ve rehberlik hizmetinin başladığı 23 Temmuz’dan bu yana 500 öğrenciye hizmeti verildiği buna aileler de eklenince rakamın yaklaşık bin 500 kişiye ulaştığı vurgulandı.

FİKİRLER NETLEŞİYOR

Danışmalık hizmeti alan Doğan Can Serinkaya (18) kafasının karışık olduğunu ancak verilen rehberlik ve danışmanlık hizmeti sayesinde fikrinin netleştiğini söyledi. Serinkaya, “Uzman rehber danışmanlardan ve çeşitli üniversitelerde okuyan akran danışmanlarından aldığım bilgilerle fikrim netleşti. Şimdi Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü’nü düşünüyorum. Konak Belediyesi’ne ve hizmet veren herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.