ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINI KİM İSTİYOR?

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINI KİM İSTİYOR?

Ali Eyce yazdı

Bosnalı Sırp milliyetçisi Gavrilo Princip'in, Saraybosna'yı ziyareti sırasında Avusturya-Macaristan İmparatorluğu Veliahtı Franz Ferdinand ve eşi Sophie'yi öldürür.

1914 yılında tam dört yıl sürecek olan Birinci Dünya Savaşı başlar.

Dünya’da 17 Milyon insan hayatını kaybedince savaş biter.

Almanya'nın Polonya'yı işgal ettiği 1 Eylül 1939’de Rusların karşı duruşuyla dünyada ülkeler arasında ikiye bölünmeler yaşanır.

139 yılında başlayan ve tam 6 yıl süren İkinci Dünya Savaşı başlar.

Dünya’da 70 ile 85 Milyon arasında insan hayatını kaybedince dünyanın en kanlı savaşı sona erer.

Yıl 2021!

Rusya nedeni ve gerekçesi ne bulduğu, uydurduğu ve dünyaya kabul ettirmeye çalıştığı bir savaşı başlattı ve Ukrayna’ya girdi.

Savaşın silahlı etkisini azaltmak için bütün dünya ülkeleri mücadele ediyor.

En başta da Türkiye!

Barışın getirisiyle, savaşın götürüsünü en iyi bilen, ikinci dünya savaşı gibi dünyanın en büyük yıkım yaşadığı savaşa katılmayan, yurtta barış, dünyada barış ilkesiyle hareket eden Türkiye.

Ukrayna Cumhurbaşkanı ülkesine karşı saldırıya karşı savunma halinde.

569381a8ac1fe323f8826ef6.jpg

En doğal olarak da savunmaya devam ediyor.

Ancak ülkesini savunurken, başka bir şey daha yapıyor ki, bunun sonucunun bütün dünyaya bedel ödettireceğinin farkında değil.

ABD’yi, Avrupa Devletlerini ve NATO’yu bu saldırıya karşı silahlı güçleriyle karşı koymasını, yani savaşa girmesini istiyor.

Hem de sürekli istiyor, hem de kendi zayıflığını görmemezlikten gelip, bütün dünya ülkelerini zayıflıkla suçlayarak istiyor.

Hatta yetinmiyor, bugün Ukrayna’ya saldıran, yarın size de saldırır, biz ülkemizi değil dünyayı koruyoruz gibi mesajlar vererek.

Kendi ülkesinde diplomasi yollarını kullanmayı beceremeyen, siyaset manevralarını yapmayı bilmeyen, yönetimsel olarak zafiyet gösterip, ülkesinde milyonlarca insanın başka ülkelere göç etmesini, ülkesinde bütün şehirlerin yıkım içinde kalmasına neden olan Ukrayna’nın başında bulunan kişinin, çok da ileri görüşlü değil.

Ülkesinin gücünden 5 kat daha fazla güçlü olan bir ülkenin taleplerini, isteklerini makul olduğu seviyede karışlamak, orta yolu bulmak yerine, savaşırsan savunurum, savunursam bütün dünyayı da bu savaşa dâhil ederim gibi bir taktik üretmek, basiretsizliğin dik alasıdır.

Ukrayna Cumhurbaşkanı gibi basiretsiz düşünmeyen dünya liderleri, silah dışında bütün yolları deniyorlar barışın olması için.

Çünkü onlar da biliyorlar ki, ateşe ateşle karşılık vermek 3. Dünya savaşını ortaya çıkarır ki, bugün ki silah gücüyle bu savaş belki uzun yıllar sürmez ama dünyada milyonlarca değil, milyarca insanın yok olmasına ve hatta dünyanın insanların yaşamadığı bir gezegen olmasına dahi neden olabilir.

Dilerim 21. Yüzyılda akli selim hâkim olur.

Yoksa insan oğlu hayatta olursa, dünya tarihine üçüncü dünya savaşının nedenini Ukrayna ve Ukrayna’nın başında bulunan ünlü gösteri adamı Zelenski yazar.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.