Ufuk & Bahar Piyano İkilisinden ''Sahnede İsyan''a Davet

Ufuk & Bahar Piyano İkilisinden ''Sahnede İsyan''a Davet

Ufuk & Bahar Dördüncü Piyano İkilisi yeniden Uluslararası İzmir Festivali’nde.

Dünya müzik çevrelerinde sıra dışı projeleriyle tanınan piyanist Ufuk & Bahar Dördüncü Kardeşler, 2 Haziran 2016 Perşembe günü 21.30’da AASSM’de Fabrice Aragno’nun görsel tasarımı eşliğinde Festival izleyicilerini  “Sahnede İsyan’a”  davet ediyor.

Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil eden, klasik müzik dünyasının önde gelen piyano ikililerinden Ufuk & Bahar Dördüncü ve sinemanın asi çocuğu Jean- Luc Godard’ın asistanı Fabrice Aragno’nun projeye özel yaptığı, müzikle senkron giden filmi eşliğinde Dördüncü Kardeşler, empresyonist besteci Claude Debussy’nin Bir Pan’ın Öğlenden Sonrası İçin Prelüt ve Oyun adlı eserlerini ardından Igor Stravinski’nin ölümsüz bestesi Bahar Ayini’ni seslendirecek.

8f0204c7-779f-4351-b8a5-10235bf1d144

Yazıldıkları dönemde bilinen bütün müzik kurallarını değiştiren ve efsanevi koreograf Nijinski’nin sahneye taşıdığı bu üç eser, fırtınalar yaratmıştı. Birinci Dünya Savaşı öncesi Avrupa’nın çalkantılı sosyal durumunu da dışa vuran eserler kelimenin tam anlamıyla sahnede isyan çıkarmıştı. O günleri yansıtan görsel tasarım eşliğinde Debussy ve Stravinski’nin müziğe çağ atlatan eserlerini dinlemek isterseniz biletleri, biletix’den alabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.