Uğur Mumcu Bornova’da adını taşıyan kültür merkezinde anıldı!

Uğur Mumcu Bornova’da adını taşıyan kültür merkezinde anıldı!

Uğur Mumcu, aramızdan ayrılışının 27. yılında Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle anıldı.

SIRADIŞI BİR KALEMDİ

Uğur Mumcu’nun öngörüleri, laik, Atatürkçü, cumhuriyetçi ve özgürlükçü kişiliğiyle topluma ışık tutan sıradışı bir gazeteci olduğunun altını çizen Başkan İduğ, “ O, kalemini her zaman teröre ve çıkar gruplarına karşı kullandı. Yazdıklarını kimse hiç bir zaman yalanyamadı. Tüm tespitleri doğru çıktı. 27 yıl öncesine kadar söylediklerinin bugün karşımıza çıkması ne kadar değerli bir gazeteci olduğunun en önemli kanıtı. Onun gibi değerlere sahip çıkmak, özellikle gençlerimizin onun yolunda yürümesini sağlamak bizim görevimiz. Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutturmayacağız!” diye konuştu.

MESLEKTAŞLARI ANLATTI

Anma etkinliği kapsamında düzenlenen “Kuşakların gözünden Uğur Mumcu” adlı söyleşide, Gazeteci Erbil Tuşalp ile Mazlum Vesek usta gazeteciyi anlattı. 

0-(4)-045.jpg

Deneyimli gazeteci-yazar ErbilTuşalp, “Demokrasiyi amaç değil araç sayanların, Atatürk düşmanlığını özendirenlerin, ceza evlerinde rekor sayıda gazeteciyi tutuklu bulunduranların, hak arayamayı suç sayanların, rüşvete kulak tıkayanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Uğur Mumcu hayatı boyunca hep bu anlayışa karşı oldu” dedi. 

Uğur Mumcu katledildiğinde çocuk yaşlarda olduğunu anlatan Mazlum Vesek ise; “Acı habere alan babam salonumuzun duvarına resmini asmıştı. Uğur Mumcu ile o zaman tanıştım. Ondan sonra da hep hayatımda oldu. Lise yıllarında yaşadığımız ilçede Uğur Mumcu’nun adının verildiği caddenin adını değiştirdiler. Arkadaşlarımla birlikte karşı çıktık. Katıldığım ilk eylemlerden biri olması açısından hep aklımdadır” sözleriyle anılarını paylaştı.

0-(5)-043.jpg

DUYGULANDIRAN PROGRAM

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu yönetmenlerinden Hakan Taner Yıldırım’ın “Vurulduk ey halkım! Unutma bizi” şiiri, Utku Gücoğlu’nun piyanosu, Gökay Kaçanoğlu’nun kemanı eşliğinde seslendirdiği etkinlikte, kursiyer oyuncular; “Uğurlar Olsun” ve “Yiğidim Aslanım” gibi şarkıları başarıyla seslendirdi. Onlara salonu dolduran Bornovalılar eşlik ederken duygu dolu anlar yaşandı. 

Başkan İduğ ve etkinliğe katılan Bornovalılar, “Erkal Yavi’nin Kapakları ile Uğur Mumcu Kitapları” adlı sergiye de ev sahipliği yapan Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde usta gazeteci için oluşturulan köşeye kırmızı karanfil bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.