Uğur Mumcu, Gaziemir’de barış şiirleriyle anıldı

Uğur Mumcu, Gaziemir’de barış şiirleriyle anıldı

Metin Güler’in türkü ve şiirleriyle sahne aldığı duygusal anmada konuşan Şenol: “Yıllar öncesinden bugünlerimize ışık tutan Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerimizi anıyorum ”

Aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Türk basını ve demokrasisinin simge ismi Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu katledilişinin 25. yılında Gaziemir Belediyesi’nce düzenlenen programda anıldı. Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreninde Metin Güler şiir ve türküler seslendirdi. Nazım Hikmet Sahnesi’nde seyirciyle buluşan Metin Güler, Zülfü Livaneli, Ahmet Kaya, Kazım Koyuncu, Edip Akbayram’ın türkülerini; Nazım Hikmet, Ahmet Arif’in şiirlerini seslendirdi. Marşlarla seyirciyi coşkulu anlar yaşatan Güler, duygusal ezgileriyle de seyirciyi duygulandırdı. Sanatçının, Uğur Mumcu’nun ‘Vurulduk ey halkım unutma bizi’ eserini seslendirmesiyle salonda duygulu anlar yaşandı ve seyirciler gözyaşlarını tutamadı.

‘Asla unutmayacak, unutturmayacağız’

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı etkinliğin sonunda sahneye çıkarak sanatçıya teşekkür eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Uğur Mumcu, yıllar öncesinden bugünleri görmüş ve bugünlerimize ışık tutmuştur. O’nu bugün daha iyi anlıyoruz.  Ülkemizin ender evladı Mumcu’yu bugün daha çok arıyor, daha çok özlüyoruz. Bu ülkenin aydınları, ileri gelenleri, Atatürkçü, laik, demokrat insanları Uğur Mumcu ve demokrasi uğruna yaşamını yitirenleri asla unutmayacak, unutturmayacaklar” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.