Uğur Mumcu Kuşadası'nda anıldı

Uğur Mumcu Kuşadası'nda anıldı

1993 yılında evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, 28’inci ölüm yıl dönümünde Kuşadası’nda anıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Örgütü tarafından düzenlenen anma etkinliğinde partililer, Uğur Mumcu ve Basın Şehitleri Anıtı’na karanfil bıraktı. Etkinlikte konuşan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Uğur Mumcu’nun fikirlerinden asla ödün vermeyen bir Kemalist olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Örgütü, 28 yıl önce uğradığı hain bir saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Yazar Uğur Mumcu için bir anma töreni düzenledi. CHP İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen törene çok sayıda partili ile birlikte İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, ilçe yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları Seyfi Seyhan Suvari, Oğuzhan Turan ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Tören, İlçe Başkanı Gürbilek’in, usta kalem Uğur Mumcu’nun anısına yaptığı konuşmayla başladı.

ugur_mumcu_anma-(4).jpg

“ÖMRÜNÜ ATATÜRK’Ü ANLATMAKLA GEÇİRDİ”

Uğur Mumcu’nun katledilişine yol açan değerlerin sonuna kadar savunucusu olduklarını belirten CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, “Ülkemizde emekten, demokrasiden, laiklikten, bilimden ve barıştan yana tutum alan bilim insanları, aydınlar gazeteciler ve sanatçılar her dönem karanlıktan beslenen güçlerin hedefinde olmuşlardır. Uğur Mumcu cinayeti bu zincirin en önemli halkalarından biridir. Uğur Mumcu, ödünsüz bir Kemalist. Bütün ömrünü Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak ve anlatmakla geçirdi. Araştırmacıydı. Yurtsever bir gazeteci olarak emperyalistlerin yerli iş birlikçileriyle oynadıkları oyunları tek tek ifşa etmeyi kendisine ilke edinmişti. Devletin içindeki çeteleri, devletin tüm kurumlarına sızan tarikatları, kamu kaynaklarını tüketen yolsuzlukları ilk kez o gözler önüne sermişti. Uğur Mumcu tam bağımsız Türkiye’den yanaydı, halkın vicdanıydı. Bugün onun işaret ettiği tehlikeler bir bir karşımıza çıkıyor. Ülke tarihimizde onlarca gazeteci ve yazar katledildi. Binlercesi tutuklandı ve hapse atıldı. Dün olduğu gibi bugün yine onurlu duruşlarıyla, gerçeklerin peşinde koşan, halkın haber alma hakkı için görevlerini yapmaya çalışan gazeteciler baskı görüyor, tutuklanıyor. AKP iktidarı, özgür basını susturmak için baskılarını arttırıyor” diye konuştu.

Gürbilek’in konuşmasının ardından CHP üyeleri, Uğur Mumcu ve Basın Şehitleri Anıtı’na yürüdü.  CHP üyeleri burada anıta karanfil bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.