Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan Foça'da Anıldı

Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan Foça'da Anıldı

İzmir’in Foça İlçesi’nde 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’da evinin önünde uğradığı bombalı saldırıyla hayatını kaybeden Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ölümünün 29. yılında anıldı.

İzmir’in Foça İlçesi’nde Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun anması için gerçekleştirilen törende yapılan konuşmalarda Uğur Mumcu adıyla dürüstlük, azim ve gerçek gazetecilik değerlerinin sembolleştiğine vurgu yapılırken 2001 yılında aynı gün katledilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın da alçak bir eylemle hayattan koparıldığına dikkat çekildi.

Foça’da ilçe merkezinde adıyla anılan parktaki maskının önünde yapılan törene Foça Belediye Başkan Vekili Kenan Gülay, Foça eski Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP Foça İlçe başkanı Ayla Yılmaz, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ADD Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat ve Belediye Başkan vekili Kenan Gülay birer konuşma yaptılar.

toren-3.jpg

ONUN BEDENİNİ BİZİM YÜREKLERİMİZİ PARAMPARÇA ETTİLER

Konuşmasına “1993 yılının 24 Ocak günü başkentimizin Karlı Sokağı’nda patlayan bomba bembeyaz karla kaplı Ankara sokaklarını kırmızı kanla kapladı. Uğur Mumcu’nun bedenini, bizlerin yüreklerini paramparça etti” diyerek başlayan ADD Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat 2001 yılında yine bir 24 Ocak günü şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı da andı. Şeniz Ararat;” Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü, Atatürk İlke ve devrimlerinin ödünsüz savunucusu gazeteci Uğur Mumcu suikastini örgütleyenler sadece onu öldürmekle kalmadılar.

seniz-ararat.jpg

Türk basınının en sağlam kalesini de düşürmüş oldular. Ülkemizin karanlık günlerinin eli kalemli şahidi bir anda yok edildi. Diyarbakır Emniyet müdürü Gaffar Okkan; görev yaptığı ilde tüm yurttaşları kendine sevgi ötesi bir yakınlıkla bağlayabilmiş, en çok sevilen ve güvenilen emniyet görevlisi olarak tarihe geçmiş, Atatürk devrimlerini savunan bir emniyet müdürü. Türkiye üzerine kirli projeler üretenler tarafından hedef alınarak kusursuz olarak nitelenen bir eylemle hayattan alçakça koparıldı. Başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna barış ve insanlık uğruna , adalet, demokrasi ve aydınlanma uğruna hayatlarını hiçe sayan, kaybettiğimiz tüm değerlerimizin, tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.

mask.jpg

Foça Belediye Başkan vekili Kenan Gülay’da Uğur Mumcu’yu “ Suçu yurtsever olmaktı. Emperyalist güçlere ve onun yerli işbirlikçilerine karşı savaşmaktı. Yobazlara karşı savaşmaktı. Kendisini saygı ve minnetle anıyoruz “sözleriyle andı.

Konuşmaların ardından katılımcıların Uğur Mumcu maskına kırmızı karanfiller bırakmasıyla tören sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.