Ukrayna ve Türkiye'den yeni donanma anlaşması

Ukrayna ve Türkiye'den yeni donanma anlaşması

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 2035 yılına kadar kurulması planlanan yeni donanmaya ilişkin Türkiye ile anlaşmalar yapıldığını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından askeri ve savunma alanlarında yapılacak yeniliklere ilişkin açıklamada, donanmada yenilemeye gidileceği vurgulayarak, bu yeniliklerde Türkiye ile yapılan anlaşmaların öneminin altını çizdi. Zelenskiy açıklamasında, “Yeni kurulacak donanma birlikleriyle ilgili projeyi 3 etapta hayata geçireceğiz.

İlk etap 2024’e kadar, 2’nci etap 2030’a kadar ve son etap da 2035’e kadar tamamlanacak. Deniz üsleri geliştirilecek, yeni denizaltılar, askeri botlar ve korvetler envanterimize eklenecek. Projenin ilk ayağı Berdyansk şehrinde olacak. İngiltere ve ABD gibi ülkelerden tam destek aldık. ABD Başkanı Joe Biden’la görüşmemizde bu konuyu da ele alacağız. Karadeniz ve Azak Denizi’nin önündeki engellerin kaldırılması ise Kırım’daki işgalin sona ermesinin ilk adımları olacak. Bu konularda Türkiye ile de ciddi anlaşmalarımız var” açıklamasında bulundu.

aw398059-01.jpg
Türkiye ve Ukrayna, ortak SİHA ve korvet üretimi gibi birçok konuda beraber hareket eden iki stratejik ortak konumunda. İki ülkeden de söz konusu ortaklığa ilişkin yapılan açıklamalarda, ticaret ve işbirliği hacminin arttırılması yönünde benzer ifadeler kullanılırken, ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ifadeler kullanılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.