Ukraynalı siviller silah eğitimi alıyor

Ukraynalı siviller silah eğitimi alıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin sivilleri şehri savunmaya çağırmasının ardından Lviv'de sivil halk, ülkelerini savunmak için silah eğitimi alıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, eli silah tutan herkesi orduya katılmaya veya şehirlerini savunmaya çağırmış ve birçok kentte halka silah dağıtılmıştı.

Lviv'de bulunan bir sinema salonunda kadın, erkek her yaştan kişilere dağıtılan kalaşnikofların kullanımı konusunda eğitimler veriliyor. Siviller silahların sökülüp takılmasından nişan almaya kadar birçok konuda eğitim alıyor.

Sinema salonunda ülkesini savunmak için eğitim alan Ukrayna vatandaşı Helen, “Sevdiklerimi ve kendimi korumayı öğrenmek için eğitim alıyorum” dedi.

68217-aw563486-06.jpg

Kalaşnikofu söküp takmayı öğrendiğini ifade eden Helen, “Aslında hepimiz bu savaşın içindeyiz. Birbirimize yardım etmeye çalışıyoruz. Düşmanı öldürmeyi değil, vatandaşlarımızı korumayı öğreniyoruz” diye konuştu. Ukraynalı kadınların çok güçlü olduğunu da belirten Helen, “Ukraynalı kadınlar her şeyi yapabilir” dedi.

4579977.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.