UKRAYNA’YI GAZA GETİRMEYİN!

UKRAYNA’YI GAZA GETİRMEYİN!

Ali Eyce yazdı

Rusya’nın kimilerine göre operasyon olarak gördüğü ama artık herkesin net olarak gördüğü Ukrayna’ya savaşında beşinci gün.

400 binin üzerinde Ukraynalı ülkesini terk edip, başka ülkelere sığınırken, Ukrayna da yaşayan başka ülkelerin vatandaşları da ülkeyi terk etti.

Çünkü içinde bulundukları durumun adı savaş.

Ukrayna tarafından yapılan savaş açıklamalarını, Rusya tarafından yapılan savaş açıklamalarını izleyince insanın kanı donuyor.

Dehşete bir adım kala hala siyasetin üstünlük taslamalarını yapmaları, silahların öldürücü etkilerini, sivil insanların, çocukların yaşam haklarını göremeyen koca koca devlet yönetici insanların varlığından insanlık adına utanç duyuyorum.

Aklın durduğu yerde küfrün başlaması gibi, aklın olmadığı yerde de savaşlar yapılıyor.

Ukrayna açıklamasına bakın, sanki ülkeyi binlerce insan terk etmedi, sanki Ukrayna’da Rus ordusu yokmuş gibi, şehirlerin içine hapis olmuş yöneticiler ve askerler, Ukrayna’yı sonuna kadar savunacağız diyor.

6208c435ed13441560e0832b.jpg

Sen şehrin içinde hapis olmuşsun, şehrin giriş çıkışlarına barikat kurmuşsun, kamu binaların önüne kum yığınları yapmışsın, arada bir televizyon karşısına çıkıp, basına mesaj geçerek devletçilik oynuyorsun.

Savaştaki Rus ordusu şehrin dışında her türlü silahıyla beklerken, senden ‘Gel bir kahve içelim’ teklifi beklediğini mi sanırsın?

Siyaseti iyi şekilde yürütemediğin için olayın silahlı boyutlara, savaşa düşmesine neden oldun bari son bir iyilik yap kendine, siyasetçi gibi davranıp, müzakere masasına oturup, ne kadar olursa, o kadar iyi diyerek ülkenin ve ülkedeki insanların yaşamlarını kurtar.

AB ve Amerika’ya ne demeli.

Şu kadar silah yardımı, bu kadar destek, bilmem ne kadar para vereceğiz Ukrayna’ya.

Şaka mısın arkadaş, o silahı, o parayı, o desteği şehrin içine hapis olmuş Ukrayna’ya nasıl ulaştıracaksın.

İçerdeki Rus Ordusu’na savaşmadan Ukrayna’ya bırak desteği bir Kırıkkale tüfeği dahi veremeyeceğinin farkında değil misin?

Hala ısınmak için Rusya’dan gaz alıyor, savaşması için Ukrayna’ya gaz veriyorsunuz.

Derdinizi Ukrayna falan değil, Ukrayna’nın düştüğü durumdan faydalanıp, Ukrayna giderse gitsin, Ukraynalı perişan olursa olun, bizim Rusya’yla savaşım var diyorsunuz.

Bir sözüm de medyaya, medya üzerinden dijital siyaset yapanlara.

Dünya’nın hiçbir ordusu savaşta haber okumaz, magazini takip etmez, haber yorumlarını dinlemez.

Tek emir alır!

Elindeki silahla da o emri yerine getirir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.