Ulaşım araçlarında artış yüzde 20.2

Ulaşım araçlarında artış yüzde 20.2

TÜİK verilerine göre, toplam sanayi ciro endeksi Eylül’de arttı. En fazla artış ana sermaye gruplarında sermaye malı imalatında gerçekleşti. İmalat sanayi ciro endeksinde ise ulaşım araçları başı çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki ayın rakamları karşısında yüzde 5,1 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; 2015 Ekim ayında  madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 10, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 7,1 oranında yükselme gösterdi.

 

EN  FAZLA   ARTIŞ  SANAYİ MALI  İMALATINDA

 

Ana sanayi grupları,  mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış olarak incelendiğinde  ise en fazla artış sermaye malı imalatı grubunda gözlendi. Bu artış 2016 Eylül sermaye malı endeksine göre yüzde 8,4 olarak hesaplandı.

 

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en fazla artış ulaşım araçlarında gerçekleşti. 2016 Eylül ayına göre, yüzde 20,2 ile  ilk sırada yer alan bu artışı, yüzde 13,7 lik yükselişle motorlu kara taşıtı, treyler ve yarı treyler imalatı takip etti.

 

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en fazla azalış makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. Bu azalışı yüzde 2,4 ile mobilya imalatı ve yüzde 1,6 ile içeceklerin imalatı takip etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.