Ülkemize nitelikli araştırmacılar yetiştiriyoruz

Ülkemize nitelikli araştırmacılar yetiştiriyoruz

Ülkemizde pek çok üniversite adayının hedef üniversiteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi, sadece lisans ve ön lisans eğitiminde değil lisans sonrası eğitim için de tercih ediliyor. 

Lisansüstü eğitim çeşitliliğini ve öğrenci sayısını artırmaya yönelik adımlar atmaya devam eden Ege Üniversitesinde; Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Eğitim Bilimleri Enstitülerinde; 2 bin 678’i yüksek lisans, bin 40’ı doktora olma üzere toplam 3 bin 718 lisansüstü öğrenci eğitim görüyor.

Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek adına lisansüstü eğitime önem verdiklerini belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Lisansüstü eğitim demek; ülkemize yeni araştırmacılar, yeni projeler, yeni buluşlar kazandırmak demek. Ege Üniversitesinin öncelikli hedeflerinden olan ‘Araştırma Üniversitesi’ olma hedefine giden yolda da önemli bir kriter. Lisansüstü eğitimleri daha çok teşvik ederek nitelikli insan gücümüzü artırmak istiyoruz. Sürekli yeni enstitüler, uygulama araştırma merkezleri açarak program çeşitliliğimizi artırıyoruz. Ülkemizin yarınları için araştırmaya, üretmeye daha fazla önem vermeliyiz. Ege Üniversitesi olarak son üç yılda oluşturduğumuz Ar-Ge ve inovasyon ikliminin meyvelerini her geçen gün alıyoruz” dedi.

doktora-ogrencileri-ile-aksam-cayi-1.jpg

Üniversite bünyesinde eğitim alan lisansüstü öğrencilerin dağılımından bahseden Rektör Budak, “ Program çeşitliliğimizi sürekli artırıyoruz. Şu anda Fen Bilimleri Enstitümüzde bin 206 yüksek lisans, 543 doktora; Sosyal Bilimler Enstitümüzde 809 yüksek lisans, 200 doktora; Sağlık Bilimleri Enstitümüzde 437 yüksek lisans 273 doktora ve Eğitim Bilimleri Enstitümüzde de 226 yüksek lisans 24 doktora öğrencimiz bulunuyor. Hedefimiz bu sayıları daha da artırıp ülkemize nitelikli ve donanımlı araştırmacılar kazandırmaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.