Ülkemizi dünyada temsil eden Voyages, İzmir AASSM'de!

Ülkemizi dünyada temsil eden Voyages, İzmir AASSM'de!

Ülkemizi dünyada temsil eden 4 genç sanatçımızın kurduğu Voyages grubu, 9 Kasım Çarşamba günü AASSM'de konser verecek.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayında da sanatseverler için dolu dolu bir program hazırladı.

Ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden 4 genç sanatçımız, Cem Esen'in eserlerini bestecinin kendisi ile birlikte seslendirmek üzere Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 9 Kasım 2022 (yarın) konser verecek.

Elvin Hoxha Ganiyev (Keman), Poyraz Baltacıgil (Viyolonsel), Prof. Cem Önertürk (Flüt) ve Cem Esen'den (Piyano) oluşan Voyages Gurubu konserde Cem Esen'in bestelerini seslendirecek. Konser ücretsiz olarak AASSM küçük salonda gerçekleştirilecek.

VOYAGES KİMDİR?

Elvin Hoxha Ganiyev, prestijli uluslararası yarışmalarda çok sayıda ödül ve derece kazandı. 2021 George Enescu Uluslararası Keman Yarışması'nda yarı finalistlik ve özel iPalpiti Ödülü'nün sahibidir. Elvin ayrıca David Oistrakh Keman Yarışması, Lipinski-Wieniawski Genç Müzisyenler için Yarışma, Berliner Altın Madalya Uluslararası Müzik Yarışması ve Viyana Uluslararası Müzik Yarışması da dahil olmak üzere diğer birçok saygın uluslararası müzik yarışması ödülünün de sahibidir.

Poyraz Baltacıgil, 2019 yılında “Larsen Strings”in bünyesine ‘Performing Artist’ olarak katılıp, burada Renaud Capuçon, Gautier Capuçon, Daniel Müller-Schott, Alina Pogostkina, Nicolas Altstaedt, Pablo Ferrandez, Milan Milisavljevic, Esther Abrami, Troels Svane, Narek Hakhnazaryan ve Tobias Breider gibi önemli müzisyenlerin içinde yer almaya başladı. Bulgaristan’daki “International Competition Young Virtuosos” yarışmasında üçüncülük ödülünü kazanan Baltacıgil, Andante Dergisi'nin her sene düzenlediği Donizetti Müzik Ödülleri'nin altıncısında, "Yılın En İyi Genç Müzisyeni" ödülüne layık görüldü.

Prof. Dr. Cem Önertürk , yurtiçi ve yurtdışında önemli konser salonlarında sahne almış olup halen Bilkent Senfoni Orkestrası, Ankara Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Hezarfen Ensemble, Goodfellas Ensemble, Ensemble Nodus, Anadolu Nefesli Beşlisi, TrioNeo, DuoSonant, Anka Duo ve AFO Solistleri isimli müzik toplulukları ile kariyerine devam etmektedir.

Cem Esen, Kazakistan'da Delfhi Oyunları Piyano Yarışması'nda Bronz Madalya, A. Adnan Saygun Piyano Yarışması'nda birincilik ödülü, Vedat Kosal Piyano Yarışması'nda ikincilik ödülüne layık görüldüğü gibi, toplam 11 farklı ulusal ve uluslararası piyano yarışmasında ödül sahibi oldu. 2020 yılında T.O.Y.P. tarafından "Kültürel Başarı" dalında birinci seçildi. Kozmik Varyasyonlar Op.10 eseri Bursa Senfoni tarafından, Senfonik Bale Süiti Op.22 eseri Çukurova Senfoni tarafından seslendirilerek dünya prömiyerleri yapıldı.

KONSERİN PROGRAMI:

C. Esen Flute Sonata No.1 Op.14

C. Esen Cello Sonata Op.23

*Moderato

*Adagio

*Presto "Tarantella"

ARA

C. Esen Flute Sonata No.2 Op.18

*Allegretto

*Intermezzo

*Andante

*Presto "FINAL"

C. Esen Violin Sonata Op.24

*Intro - Energico

*Andante

*Allegro

20221025-155333-slider.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.