Ulu Önder Foça'da özlemle anıldı

Ulu Önder Foça'da özlemle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80’inci yıldönümünde Foça ve Yeni Foça’da büyük özlem ve minnetle anıldı.

Foça Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ve Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde anma programı gerçekleştirildi. Yeni Foça Belediye Meydanı’nda törenle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programına, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil ve askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 08.45’de başlayan çelenk sunma töreninde, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na, Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı, Foça Belediye Başkanlığı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları çelenkleri sunuldu.

Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşu, siren sesiyle birlikte saat 9’u 5 geçe başladı. Sirenin bitişinin ardından, İstiklal Marşı’mız söylendi. Şanlı bayrağımız göndere çekildi ve sonra yarıya indirildi.

Program, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde devam etti. Kültür merkezinin holünde öğrenciler, Atatürk resminin etrafında sevgi ve özlem çemberi oluşturdu.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar yaptı. Reha Necla Midilli Ortaokulu tarafından hazırlanan programda ‘Bir Ömrün Hikâyesi’ isimli oratoryo sunuldu. Atatürk’ün hayatı ile ilgili video gösterildi, şiirler okundu.

Anma programının sonunda, protokol Foça eski Öğretmenler Evi Lokali’nde açılan ‘İçimizden Biri Atatürk’ fotoğrafları sergisini ziyaret etti.

Özlem ve Minnetle Kalbimizdesin

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘Ulusumuzun kurtarıcısı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Ata’mız, gösterdiğin ve emanet ettiğin uygar yolda, devrimlerinin ışığında yürüyeceğiz. Armağanın yaşamımızın aydınlığı Cumhuriyet’e ve özgürlüğümüze her daim sahip çıkacağız. Rahat uyu Atam. Emanetin emanetimizdir! Seni unutmadık, unutmayacağız. Her daim özlem ve minnetle kalbimizdesin. Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyorum’’dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.