ULUMED İzmir İl Başkanı'ndan uyuşturucuyla mücadele açıklaması

ULUMED İzmir İl Başkanı'ndan uyuşturucuyla mücadele açıklaması

Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği İzmir İl Başkanı Ayten İslam, uyuşturucuyla mücadele konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE / ESRA ÖNEN - Dünya ve ülke genelinde yayılan uyuşturucu kullanımı, özellikle gençler ve aileler için tehdit oluşturuyor. Bu tehditle mücadele etmek amacıyla kurulan Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği, (ULUMED) uyuşturucuyla mücadele kapsamında düzenlediği seminer ve konferanslarla uyuşturucunun zararları hakkında bilgilendirmeler yapıyor.

Genel başkanlığını Zeynel Küçükkaya'nın yaptığı ve Adıyaman merkezli kurulan ULUMED, yurt içinde 65 il 98 ilçe, yurt dışında ise 16 Avrupa ülkesinde aktif olarak faaliyet gösteriyor. Dernek, uyuşturucu ile mücadelenin yanı sıra çocuk istismarı, işşizlik, kadına şiddet gibi toplumsal sorunları gündeme taşıma, toplumdaki dezavantajlı insanlara karşı yapılan her türlü ihlalle mücadele; alkol ve tütün ürünleri gibi zararlı maddelerden gençleri ve toplumu koruma, bilinçlendirme, eğitme ve bu olumsuzlukları yapanlara karşı mücadele etme gibi konularda da faaliyet gösteriyor.

Tamamlamış olduğu altyapı ile kısa zamanda federasyon ve sonrasında konfederasyon olarak dünyada devlet yararına çalışan en büyük Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olmayı hedefleyen ULUMED, faaliyet gösterdiği her yerde resmi mercilerle birlikte tedavi merkezleri açarak topluma zararlı olan her türlü kötü alışkınlıkla mücadele etmeyi amaçlıyor.

whatsapp-image-2023-08-15-at-00-55-53.jpeg

"MADDE BAĞIMLILARININ YÜZDE 11.3’Ü 15 VE 19 YAŞ ARASINDA"

ULUMED İzmir İl Başkanı Ayten İslam, uyuşturucu ile mücadele konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de madde bağımlıları ile yapılan çalışmada madde bağımlısı olan kişilerin yüzde 11.3’ünün 15 ve 19 yaş arasında olduğunu vurgulayan İslam, cinsiyete göre dağılım incelendiğinde de madde bağımlılarının yüzde 94.7'sinin erkek, yüzde 5.3’ünün kadın olduğunu belirtti.

Madde bağımlılığının irade meselesi değil, beyin hastalığı olduğunu söyleyen Başkan İslam, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Meslek hayatım ya da kariyerim bir yana dursun her şeyden önce bir ebeveyn olarak şunu söylemelim ki kendi çocuklarınız dışında başka bir çocuk dahi olsa onlara kendi evlatlarınız gözüyle baktığınızda, bu yolda gerek gönüllü olarak gerekse istemsizce bunu kendinize bir borç, bir görev biliyorsunuz. İşim gereği yasam koçu olarak gördüğüm ve gözlemlediğim kadarıyla biraz vicdan sahibiyseniz kendinizi bu göreve dahil ediyorsunuz.

Her zaman kullandığım ve doğruluğuna inandığım bir söz var; 'Cenaze sizin evinizde değilse helva size tatlı gelir'. Sizin ya da sevdiklerinizin madde bağımlılığı ya da benzer bir problemi olmayabilir ve uzaktan dinlemek sizi çok fazla etkilemeyebilir ancak bu, bir gün sizin yada çocuklarınızın başına gelmeyeceği anlamına gelmez."

Şu an dünyada yaygın olan metamfetaminin; çocukların, gençlerin ve ailelerin korkulu rüyası olduğunu belirten Başkan İslam; "Türkiye’de madde bağımlıları ile yapılan çalışmada madde bağımlısı olan kişilerin yüzde 11.3’ü 15 ve 19 yaş arasında ve cinsiyete göre dağılım incelendiğinde de madde bağımlılarının yüzde 94.7 si erkek, yüzde 5.3’ü kadın olarak bulunmuştur. Bilinmelidir ki madde bağımlılığı irade meselesi değil, bir beyin hastalığıdır" dedi.

"HEPİMİZİN ÇOCUKLARI"

Madde bağımlılığında yaş ortalamasının çok genç yaşlara indiğini vurgulayan İslam; "İzmirin neredeyse her ilçesi, her semti ve her sokağında uyuşturucuya rastlanıyor. Peki durum bu kadar tehlikeli bir hal almışken, emniyetin çabasına ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında çok sayıda yakalama ve tutuklama verileri olmasına rağmen neden hala piyasalarda yüksek oranda madde satışı gerçekleşiyor? Yapılan operasyonlarda neden uyuşturucu baronu dedikleri, bu alanda en büyük söz sahibi kişiler değil de torbacı olarak adlandırılan uyuşturucu satıcıları yakalanıyor?

Ancak biz ULUMED ailesi olarak emniyet teşkilatına yardımcı olmak için varız ve yeni gelen Emniyet müdürünün de bu konu üzerinde daha duyarlı olacağını düşünüyorum. Çünkü bu çocuklar, hepimizin çocukları" diye konuştu.

"BU GÖREVİ ÜSTLENMEKTEN GURUR DUYUYORUZ"

ULUMED ailesi olarak her zaman ailelerin ve gençlerin yanında olmaktan, bu görevi üstlenmekten gurur duyduklarını ifade eden ULUMED İzmir İl Başkanı Ayten İslam sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Bağımlı kardeşlerimize, gençlerimize, çocuklarımıza nasıl ve ne konuda destek olabiliriz kısmında bizimle beraber ailelerin davranışları nasıl olmalı? gibi soruların cevabını merak eden kişiler, sosyal medya hesaplarımızdan bizimle iletişime geçebilirler.

Biz ULUMED ailesi olarak her zaman ailelerimizin, gençlerimizin yanında olmaktan bu görevi üstlenmekten dolayı gururluyuz ve gün birlik olma günü, gün çocuklarımızın yanında olma günü.
El ele omuz omuza, sizlerin de desteğiyle başaracağımıza inanıyoruz. Bağımlı olan kişi hala ailenin çocuğudur ve bizlerin de çocuğudur. Her zaman sevgiyle cevap vermek ve sevgiyle yaklaşmak cok önemli ve unutulmaması gereken bir davranıştır. Her ne olursa olsun ailelerimiz bu sorunla mücadelede yalnız olmadığını bilmelidir. Bizler ULUMED ailesi olarak her zaman yanınızda ve sizlerle beraberiz."

whatsapp-image-2023-08-15-at-00-56-29.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.