Uluslararası Çocuk Festivali'nin geliri kız çocuklarına burs olacak!

Uluslararası Çocuk Festivali'nin geliri kız çocuklarına burs olacak!

Piyano Eğitmeni ve Müziğin Umuda Kitaplarla Dokunuşu Proje Danışmanı Nilüfer Güzel ve Öykü Orakçı dünya çocuklarını bir araya getirecek olan Uluslararası Çocuk Festivali için çalışmalara başladı.

Medya Ege- Dünya çocuklarını İzmir'de buluşturacağız diyen, Nilüfer Güzel, "Çocukları anlıyor ve onlar için hayata geçireceğimiz Uluslararası Çocuk Festivali ile dünyanın her yerinden çocukları İzmir'de buluşturmak istiyoruz. Çocuklara dokunarak hayatlarına bir artı katmak için çalışmalara başladık. 3-4 Ekim tarihleri arasında 1. İzmir Uluslararası Piyano Festivali'ni gerçekleştirdik. Uluslararası derece almış genç piyanistleri bir araya getirdiğimiz İzmir Uluslararası Piyano Festivali, Ege Orman Vakfı yararına gerçekleştirdik. Bu sayede İzmir'de bin koruluk bir ağaçlandırma yapılmasına yardımcı olduk. Böyle anlamlı bir etkinliği gerçekleştirmiş olmak bize büyük bir umut ışığı oldu" dedi.

img_6609.jpg

İhtiyaç sahibi kız çocuklarına eğitim hayatları için burs sağlamak amacıyla bu yola çıktıklarını belirten Nilüfer Güzel, "Müziğin Umuda Dokunuşu projesi ile umuda dokunduk. Şimdi ise bu projeyi Uluslararası Çocuk Festivali'ne dönüştürmek istiyoruz. Dünya ülkelerinden çocukları bir araya getireceğimiz festivalde çocuk koroları, orkestralar, kemanlar, triolar, kuartekler, bütün entürümanlar olsun istiyoruz, bunun için çalışıyoruz. Çocuklara umut olacak bu projemizin geliriyle kız çocuklarına eğitim hayatları boyunca destek olmayı amaçlıyoruz.  Kız çocuklarının gelecek yaşamlarına katkıda bulunmak için eğitim bursu vereceğiz" açıklamasını yaptı.

img_6612.jpg

Uluslararası Çocuk Festivali Proje Koordinatörü ve Basın tanıtımıyla ilgilenen Öykü Orakçı, "Uluslararası çocukların birleştiği bir festival olacak. Uluslararası Çocuk Festivali, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda tüm illerde yapılan ve bir hafta süren etkinlikleri sadece bir haftada değilde bir aya yayacak bir etkinlik olacak. 23 Nisan öncesi ve sonrasında bir ay boyunca yapmayı planladığımız etkinlikler başka kuruluşları yaptıklarından farklılık gösterecek. Uluslararası Çocuk Festivali ile dünya ülkelerinden en iyi çalan ve en iyi söyleyen çocuklar bir araya gelerek kız öğrenciler için çalacak ve söyleyecekler. Biz bu festival ile kız öğrencilere eğitim bursu vermek onların geleceğe emin adımlarla ilerlemeleri için yola çıktık" diye konuştu.

basliksiz-1-015.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum