Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, devam ediyor!

Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, devam ediyor!

2. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, İspanyol Renkleri ile devam ediyor. 

Festival kapsamında, 28 Ağustos 2019 Çarşamba günü saat 21.00’da Antik Efes Ticaret Agorası’nda sunulacak olan İspanyol Renkleri, İzmir Devlet Opera ve Balesi solistleri, balesi, orkestrası ve korosunun katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Zarzuela bestecilerinin çeşitli eserlerinden alınan bölümlerden oluşan İspanyol Renkleri, Şef Tulio Gagliardo yönetiminde ve Carlos Vilan’ın rejisi ile sahneleniyor. Eserin dekor tasarımları Çağda Çitkaya, kostüm düzenlemeleri Sevcan Yenihayat Horozgil tarafından hazırlandı. Koro şefliğini Orhan Öner Özcan üstlendi; ışık tasarımları da Müfit Özbek’e ait. İspanyol Renkleri’nde rol alan solistler şunlar: sopranolar Beril El, Burcu Sayın, Aytül Büyüksaraç, tenorlar Murat Direk, Aydın Uştuk ve Lorenzo Mok Arranz, bariton İnanç Makinel.    

İspanyol Renkleri’nde; F. M. Torroba’nın Luisa Fernanda, F. A. Barbieri’nin El barberillo de Lavapies, F. Alonso’nun La linda tapada, R. Sautullo ve J. Vert’in La leyenda del Beso ve La del Soto del Parral, A. Vives’in Dona Francisquita, J. Serrano’nun Alma de Dios, P.Luna’nın El Nino Judio,  P. Sorozabal’ın La tabernera del puerto, M. F. Caballero’nun Gigantes y Cabezudos, J. Guerrero’nun Los Gavilanes adlı zarzuelalarından çeşitli bölümler, orkestra ve koro eşliğinde, solo şarkılar, danslarla süslenerek sahnelenmektedir. 

izmirdob_ispanyolrenkleri_(zarzuela)-(6).jpg

İspanyol ulusal müziğinin melodileri ile oluşturulan ve adına zarzuela denen müzikli sahne gösterisi, 17. yüzyıl başlarında İspanya’da doğmuştur. Daha çok opereti andıran bir yapıya sahip olan zarzuela, sahne üzerinde seyircinin ilgisini çekebilecek tüm unsurları içermekte. Oyunlarda, öyküyü renklendirmek adına müzik, dans, zengin dekor ve kostümler kullanılarak kendine özgü bir form oluşturulmuştur. 

Beş etkinliğin yer aldığı 2. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 28 Ağustos’taki İspanyol Renkleri’nin ardından, 31 Ağustos’ta Efes Celsus Kütüphanesi’nde, Genç Opera Yıldızları Konseri ile 3 Eylül’de Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde sunulacak olan La Traviata operası prömiyeri ile sonlanacak. 

2. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali biletleri, www.biletiva.com internet sitesinde,  İzmir’de Elhamra gişesinde, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi gişesinde, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, Selçuk Efes Müzesi’nde ve Kuşadası Kervansaray’da satılmaktadır. 

2. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, Selçuk Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Türkerler Mahall Bomonti, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi ve Çeşme Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilmektedir.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.