Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, 23 nisanı kutladı!

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, 23 nisanı kutladı!

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılını ünlü konukların katılımıyla internet üzerinden düzenlediği bir panel ile kutladı. 

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Agora, Ege, E-Kulüp, Gaziemir, Göztepe ve Seferihisar Teos Sakin Rotary Kulüpleri’nin ortaklaşa düzenlediği 23 Nisan 100. Yıl Kutlamaları Programına Araştırmacı-Yazar ve Atatürk hakkında verdiği çok sayıda konferanslarla tanınan İlknur Güntürkün Kalıpçı, yetişmekte olan gençlere hedeflerini bilime ve tekniğe yöneltmeleri konusunda yol gösteren İş İnsanı Ali Rıza Ersoy ve 23 Nisan’ın sadece çocuklara armağan edilen bir bayram olmadığını aynı zamanda bir devletin doğum günü olduğunu anlatan Sanatçı Pınar Ayhan’ı konuk etti.
 
23 Nisan’ın ilk Milli Bayram olması sebebiyle öneminin büyük olduğunu ifade eden İlknur Güntürkün Kalıpçı, “Cumhuriyet” kelimesini ilk olarak 1906 yılında kuran ve arkadaşlarına söyleyen Atatürk’ün hayal kuran ve hayallerini hedefe dönüştüren bir lider olduğunun altını çizerek, “Atatürk’ün salıncağa binen fotoğrafı aslında çok şey anlatır. Onca savaşa, yokluğa, sıkıntıya rağmen çok küçük bir şeyle bile mutlu olabilen içindeki çocuğu bize anlatır.” ifadelerini kullandı. Endüstri 4.0 konusunda Türkiye’nin geçmiş ile geleceğini harmanlayan konuşmasıyla iş insanı Ali Rıza Ersoy, genç neslin ülkemizin potansiyelini çok küçük bir ivme ile bile harekete geçirebileceğini, hayallerini ve hedeflerini Atatürk gibi bilim ve teknoloji doğrultusunda çizmeleri gerekliliğini anlattı. 23 Nisan’ın aslında bir devletin doğuşu olduğunu ifade eden Sanatçı Pınar Ayhan ise o günlerden yola çıkarak Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği önemi izleyicilerle paylaştı. 23 Nisan 100 Yaşında Paneli kulüp üyelerinin yanı sıra pek çok kişi tarafından beğeni ile izlendi.
 
Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Fatih Akçiçek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihi sadece demokratik yönetim anlayışının ilk adımı olduğu için değil çocuklara armağan edilmiş bir bayram olması dolayısıyla da eşsizdir. Bunu yapabilen başka bir Dünya Lideri yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, 100 yıl önce 23 Nisan’ı bizlere armağan eden başta Büyük Atatürk olmak üzere bu başlangıcın önderlerini kahramanlarımızı saygı ve hasretle anıyoruz.” şeklinde konuştu. 
 
Panelin ikinci bölümünde ise Rotary 2440. Bölge Başkanı Fatih Akçiçek, Rotary’nin genç kuşaklarını temsil eden Agora Rotaract Kulübü’nden Çağdaş Cengiz, Göztepe Rotaract Kulübü’nden Alara Türköz ve Ege Interact Kulübü’nden Defne Erten ile bir araya geldi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.