ULUSLARARASI SOSYAL PROJE'YE İMZA ATTI

ULUSLARARASI SOSYAL PROJE'YE İMZA ATTI

İzmir Bosna Sancak Derneği her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Bosna ve Sancak'ta yaşayan boşnaklar ile Türkiye arasında işbirliği çercevesinde köprü olmaya devam ediyor.

Bosna Hersek'in Tuzla şehrindeki 'Tuzla işitme engelliler Okulu' ile 'Bornova Tülay Aktaş İşitme engelliler okulu' arasinda kardeş okul protokol mektubunu İzmir Bosna Sancak Dernek başkanı Abdullah Gül yönetim kurulu üyesi Turgut Güneş derneğin gençlik kolları proje grubundan Hüseyin Mamak ve Merve Erol'la birlikte,Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okul Müdürü Erhan Akyüzlü'ye takdim ettiler.

Dernek başkanı Gül Tuzla işitme engelliler okulu müdüresi Zdenka LJUBİNCİC'e kardeş okul olma konusundaki görüşmede, LJUBİNCİC'e bu girişimden çok memnun olduğunu gerekli işlemleri hemen başlatacaklarını ve bu kardeşliğin biran önce hayata geçmesi bizler için önemli, bu çalışmalar'da bize destek olan başta İzmir Bosna Sancak Derneği olmak üzere herkese teşekkür ederiz dedi.

Dernek Başkanı Gül, Tuzla'da bir okul ile Bornova'da bir okulun kardeş olması için atılan bu ilk adım çercevisinde bizde dernek olarak bu iki özel okul arasında eğitim ve kültürel işbirliği çercevesinde yapılacak projelere vesile olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Eğitim'in her alanda desteklenmesi gerektiğini ama bu özel okullarda öğrenim gören öğrenciler'le daha özel ilgilenmesi gerektiğine inanıyoruz dedi.

Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okul Müdürü Erhan Akyüzlü Kardeş okul Projesi ile ilgili şunları söyledi; Bizler eğitimci olarak bu tip projelerden memnuniyet duyuyoruz, çünküöğrenciler arasında iki ülke yaşam tarzı koşulları eğitim durumları hakkında bilgi sahibi oluyorlar kendilerini daha çok geliştirme imkanı oluyor. Her iki okul öğrencileribir birlerinden birşeyler öğrenecekleri için çok mutluyuz, bu konuda emeği geçen başta Dernek Başkanı Abdullah Gül ve Yöentim kuruluna ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim dedi.

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu Bu iki okul arasında başlatılan kardeşlik köprüsü için şunları söyledi; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bosna Hersek'in Tuzla şehrinde yer alan Kamu Kurumu İşitme ve Konuşma Engelliler Eğitim Öğretim ve Rehabilitasyon Merkezi ile okulumuz Bornova Tülay Aktaş İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu arasında; Kültürel farklılıklar ve benzerliklerin değişim proğramları; Mesleki deneyimlerin değişim proğramları; Öğrencilerin ve öğretmenlerin karşılıklı ziyaretleri; Okullar arasında proje tabanlı çalışmalar; Ortak projeler üzerinde çalışmalar yapmak üzere işbirliği mutabakatı imzalayarak amacımız kardeş iki ülke arasında  sosyal, kültürel ve manevi yönden bağlılıklarını pekiştirmek ve geliştirmektir. Bu kardeşlik kapsamı çerçevesinde biz elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Kadıoğlu İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül'e ve yönetim kuruluna bu güzel projeye vesile oldukları için ayrıca teşekkür ederim dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.