Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Anatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlenen 10. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Teması “tatil anıları” olan yarışmada ödül kazanan karikatür sanatçılarına ödülleri Four Points by Sheraton İzmir Oteli’nin ev sahipliğinde düzenlenen törenle verildi. 10. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na 61 ülkeden 673 sanatçı 1331 karikatürle katıldı. Yetişkinler kategorisinde 17 ve üst yaşlardaki 507 karikatür sanatçısı yarışmaya 1117 eser gönderdi. 16 ve daha alt yaşlardaki karikatürcülerin katıldığı gençler kategorisinde ise 166 sanatçı yarışmaya 214 eserle katıldı. Yarışmada yetişkinlerde beş, gençler kategorisinde ise üç karikatür sanatçısı ödül kazandı.

Yetişkinler kategorisinde Türkiye’den Kürşat Zaman birinci, Ukrayna’dan Konstantin Kazanchev ile Türkiye’den Serpil Kar üçüncü oldu. Yarışmanın başlatıcılarından Prof. Atila Özer adına verilen özel ödülü İran’dan Mahmood Azadnia kazandı. Yetişkinler kategorisinde İranlı karikatür sanatçısı Seyed Ali Miraee ve Türkiye’den Mete Ağaoğlu mansiyonla ödüllendirildi.

16 ve daha alt yaşlardaki karikatürcülerin katıldığı gençler kategorisinde Türkiye’den Elif Kayra Eşin birincilik ödülü kazandı. Emre Barut ve Hayrunnisa Fırat’ın karikatürleri de mansiyona değer bulundu. 

Yarışma Koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın dünyada turizm temalı düzenlenen tek karikatür yarışması olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kozak, Türkiye’nin sanat yönüyle tanınmasına önemli katkılarda bulunan yarışmaya ilginin her yıl arttığını görmenin sevindirci olduğunu söyledi. 

Four Points by Sheraton İzmir Oteli Müdürü Bülent Süzer, “Karikatür etkinliğimiz nedeniyle bu kadar sanatçıyı, yaratıcı beyinleri bir arada görmek oldukça ilham verici. Seyahat anıları sergimizle çizginin ve mizahın gücüyle yeniden buluşma sansı yakaladık” dedi. Süzer, “Mizah duyguları ifade etmenin en etkili yolu, karikatür sanatı da en güçlü malzemesi” diye konuştu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, “her şey dahil uygulaması”, “turizmde barış”, “turizmin geleceği” ve “tatil anıları” alt temalarıyla düzenlenen yarışmanın sektör için önemli olduğunu söyledi. İşler, “2009 yılından beri yapılan bu yarışmanın sektörü değişik açılardan ele alması çok anlamlı. Destek veren bütün kurumlara teşekkür ederiz” dedi.
 
Yarışmaya destek veren kurum ve kuruluşlar arasında 2013 yılından bugüne ana sponsor olan Er Yatırım’ın yanı sıra Fraport TAV Antalya Havalimanı, Atlas Global, Four Points By Sheraton İzmir, Four Points By Sheraton İstanbul Kağıthane ve turizmgazetesi.com yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.