Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Görev Süresinin Uzatıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Görev Süresinin Uzatıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) görev süresinin 2030'a kadar uzatılmasının, ticari istasyonlara geçişleri kolaylaştırması, maliyetleri düşürmesi ve Artemis görevine odaklanmada uzmanlara yardımcı olması bekleniyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), istasyonun operasyonlarının 2030 yılına kadar uzatılacağını açıklayarak ISS’in insanlara yararlı gelişmeler sunmaya devam edeceğini belirtti. NASA Başkanı Bill Nelson tarafından 31 Aralık Cuma günü yapılan açıklamalarda, “Uluslararası Uzay İstasyonu; ülkelerin işbirliği yaptığı, 20 yılı aşkın bir süredir insanlığa fayda sağlamak için muazzam bilimsel, eğitimsel ve teknolojik gelişmeler sağlamıştır. ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetimindeki hükümetin de istasyonun operasyonlarını 2030’a kadar uzatmasından da çok memnunum.” ifadeleri yer aldı.

7d55bd49d117773446360f4766fd87f11957681d.jpeg

Bu karar, NASA’nın ISS’ten Blue Origin gibi şirketler tarafından inşa edilecek olan ticari istasyonlara geçiş yapma planlarının ardından geldi. Yetkililere göre Blue Origin, Nanoracks ve Northrop Grunman gibi şirketlere ticari uzay istasyonlarının inşası için 400 milyon dolar ödül veren NASA, ISS’ten farklı istasyonlara geçişin Artemis görevlerine odaklanmada ve maliyetleri düşürmede önemli olacağını düşünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.