Ulusoy'un Hacizli 26 Otobüsü Bugün Satışa Çıkıyor

Ulusoy'un Hacizli 26 Otobüsü Bugün Satışa Çıkıyor

Türkiye'de markalaşmış şehirlerarası otobüs firmalarından Ulusoy'un haczedilen 24 otobüsü için icra ihalesi düzenlenecek. Otobüslere biçilen değer 12.2 milyon Türk Lirası tutarındayken, daha önce de aynı firmanın 26 otobüsüne el konulmuştu.

Uzun bir süre boyunca maddi sıkıntılar yaşayan Ulusoy 5 yıl önce satın aldığı Varan firmasının otobüslerine icra borçları nedeniyle el konulmuştu. Kısa süre önce Varan otobüsleriyle yaptığı seferleri de iptal eden Ulusoy'a arka arkaya gelen icra talepleriyle, piyasa değeri 12 milyon 200 bini bulan otobüsler icra ihalesiyle satışa sunulacak. Ancak icra ihalesinde satışa sunulduğu için belirlenen fiyatın altında satış gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz mart ayı içerisinde el konulan 26 otobüs için de icra ihalesi yapılmış, araçlara teklif veren çıkmamıştı.

Satılmayan 26 otobüsün ardından 24 tanesi daha icra ihalesinde

El konulan şirketin daha önce 26 otobüsü satışa çıkarılmış ancak teklif gelmediği için satılamamıştı. Bugün de şirket ve Varan logolu 24 otobüs satışa çıkarılacak. Bakırköy 6. İcra Müdürlüğü kararıyla satışa çıkarılan otobüsler Mega Varlık Yönetim A. Ş.'nin isteği üzerine satışa sunuluyor. Öte yandan şirketin otobüs firmasından alacağı 11 milyon 800 bin tutarında kredi alacağı olduğu aktarıldı.

 

Piyasada değerleri 150 bin ile 800 bin arasında değişen 24 otobüsün Volvo İrizar, Neoplan ve TEMSA olduğu tahmin ediliyor. İcra ihalesine ilgiyi en çok daha önce otobüs firmasıyla çalışan ve kiraladıkları otobüslerle yolcu taşıyan şirketlerin ilgi gösterdiği belirtildi. İcra ihalesi şirketin hizmet verdiği Yenibosna'da bulunan ofisinde gerçekleşecek.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.