Ümit Özdağ: İçişleri Bakanı olmak isterim

Ümit Özdağ: İçişleri Bakanı olmak isterim

Ümit Özdağ, bugün sosyal medyada dile getirdiği “İçişleri Bakanlığı” konusunda “Tabi ben bunu isterim. Bu, Cumhurbaşkanı olacak Sayın Kılıçdaroğlu’nun yetkisi dahilinde, diğer paydaşlarıyla konuşacağı bir konudur” dedi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan ve Kılıçdaroğlu ile 7 maddelik protokol imzalayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sözcü TV’de İpek Özbey’in sorularını yanıtladı.

Ümit Özdağ, bugün sosyal medyada dile getirdiği “İçişleri Bakanlığı” konusundaki bir soruya, şöyle yanıt verdi: “Tabi ben bunu (İçişleri Bakanlığı) isterim. Partim de bunu ister. Ama dediğim gibi bu ayın 28’inden sonra, diğer siyasi partilerle de biz gelmeyiz, çünkü biz bu ittifakın parçası değiliz. Bu, Cumhurbaşkanı olacak Sayın Kılıçdaroğlu’nun yetkisi dahilinde, diğer paydaşlarıyla konuşacağı bir konudur. Bu süreçte bir dahlimiz olmaz. Sadece Kemal Bey’le konuşuruz” dedi.

Özdağ, “Sizin desteğiniz bir bakanlık pazarlığına bağlı değil ama değil mi?” sorusu üzerine ise “Hayır. Bizim için önemli olan Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerinin muhafaza edilmesi; terörle, PKK’yla, FETÖ’yle, IŞİD’le mücadelede devletin etkin varlığını savunacak politikaların uygulanması ve 13 milyon kaçak ve sığınmacının vatanlarına gönderilmesi… Biz de bunları protokolle bir kez daha netleştirdik” dedi.

Özbey, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından HDP ve Yeşil Sol Parti’nin durum değerlendirmesi için toplandığını hatırlatarak, “HDP seçmenine bir mesajınız olup olmadığını merak ediyorum” diye sordu.

Mültecilere yönelik ayrımcı ifadelerini sürdüren Ümit Özdağ, şu yanıtı verdi:

“Bakın benim bütün Türk halkına, daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, çağrım şu: 13 milyon sığınmacının Türkiye’de kalmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Hastanede hem kendi paranızı hem de sığınmacının parasını verip daha sonra onun arkasında beklemek istiyor musunuz? Eczaneye gittiğinizde ilaç için kendiniz para verip, Suriyelinin bedava ilaç almasını istiyor musunuz? Yılda 11 milyar dolar harcamak istiyor musunuz? 2011’den bu yana her Türk vatandaşının cebinden 1800-1900 dolar çıktı sığınmacılar için harcanan para… İnsani yardım adı altında 72 milyar dolar harcanmış, bunun büyük bir kısmı Suriye’nin kuzeyine…”

“SİNAN OĞAN’A KIRGIN DEĞİLİM”

Ümit Özdağ, ikinci turda Erdoğan’ı destekleyecek olan Sinan Oğan’a kırgın olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise “Hayır. Kırgın değilim. Sinan Bey’e yönelik çok sert eleştiriler yapılıyor. Sinan Bey’in de bu sonuçtan çok mutlu olduğunu düşünmüyorum. Ama Sinan Bey’in de bu seçimlerin ikinci tura kalmasında büyük emeğinin olduğu gerçeğini, eleştiri yapan arkadaşlarımızın unutmaması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye bugün eğer ikinci bir fırsatı yakaladıysa Sinan Bey de eşi Gökçen Hanım da bunun için çok çalıştılar” dedi. (Kısa Dalga)

1065935413-530-0-2577-2047-1920x0-80-0-0-07248ab5228afcfba0ff9fa72149b928.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.